Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΠΠΥΕ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 435
 
 
Λάρισα,  22  Ιανουαρίου   2016  
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ




ΘΕΜΑ : << ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ >>.
 
Συνάδελφοι στο πλαίσιο ενημέρωσης  μας αλλά και ενημέρωσης της Φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας για τις προτάσεις μας για την Ομογενοποίησης του προσωπικού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε Υπουργείο , Γεν. Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας , τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ , με το υπεύθυνο Σωμάτων Ασφαλείας  των ΑΝΕΛ όπως και με το  Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος .
Από τις παραπάνω συναντήσεις προέκυψαν τα εξής :
1.      Σύντομα και μετά τις κρίσεις του Α.Π.Σ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Υπουργό κ. Τοσκα στο πλαίσιο της Ομογενοποιησης του προσωπικού.
2.       Από το Αρχηγείο ζητήσαμε όπως γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή των παραγράφων 7 & 8 του ν.3938/2011 άρθρο 15 ώστε να μην φτάσουμε μέσα στην αντιπυρική περίοδο  και επικαλεστούν υπηρεσιακές ανάγκες με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του νόμου.
3.      Συνεχίζετε η προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης για την εξεύρεση χρημάτων ώστε να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση Ομογενοποιησης .
4.      Ζητήσαμε όπως γίνει άμεσα η Ομογενοποιηση των 2.100 Πενταετών που πληρούν τα κριτήρια του 4249/2014 άρθρο 98 και παράλληλα τροπολογία για ένταξη στον πινάκα επιτυχόντων των συναδέλφων του 2009 και σταδιακή απορρόφηση με μονιμοποίηση όλων  πλέων των επιλαχόντων μαζί με τους Συναδέλφους που θα έχουν ανανεώσει πενταετία με σταδιακή μονιμοποίηση τους μέχρι το 2019 που θα βγουν και οι πρώτοι Πυροσβέστες μέσο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το 2019 δεν πρέπει στο Πυροσβεστικό Σώμα να υπάρχει είτε Συμβασιούχος είτε Πενταετής Πυροσβέστης . Μόνο τότε θα υπάρχει πραγματική Ομογενοποιηση του Προσωπικού.
5.      Σημαντική παρέμβαση από Νομική Υπηρεσία για το θέμα των εγκύων Πενταετών Πυροσβεσριων η οποία ζητά συμμόρφωση σύμφωνα με τον νόμο από το Α.Π.Σ.
6.      Μετά την επιτυχή έκβαση από το Ν.Σ.Κ. σχετικά με την υπόθεση του συναδέλφου Λυκούργου Πολίτη θα ακολουθησει σχετική ενημέρωση από την σύμβουλο της Ένωσης μας ώστε να καταλάβουμε όλοι το βάρος της απόφασης .
 
Συναδελφοι όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν όσο καλή πρόθεση και αν μπορεί να υπάρχει από την Πολιτική Ηγεσία θα πρέπει πρώτα να υπάρχει η διάθεση από εμάς τους Πενταετείς .
Από τις συναντήσεις που κάναμε για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε πως τα συναδελφικά Σωματεία δεν συμφωνούν με τις παραπάνω απόψεις και αναλώνονται με θέματα που αφορούν την Γ.Σ.Ε.Ε. και την ανάδειξη του συνδικαλιστικού τους φορέα σε πρωτοπαλίκαρο των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που σε καμιά περίπτωση δεν οδηγεί στην Ομογενοποιηση του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος εκτός αν θεωρούν πως πρέπει το μόνιμο προσωπικό να γίνει ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 
Συναδελφοι όλοι αυτή η προσπάθεια γίνετε σε άσχημους καιρούς για την χώρα μας και υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας . Προσέξτε ποιους στηρίζετε και τι πρεσβεύουν  .
Όταν η πολιτική Ηγεσία βλέπει τέτοιες προτάσεις όπως οι παραπάνω να μην έχουν την γενική αποδοχή από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς υπάρχει πρόβλημα.
Τέλος κάποιοι Συναδελφοι μας έχουν μεταφέρει την πληροφορία ότι κάποια συντεχνιακά Σωματεία διαδίδουν ότι τα έχουν βρει μαζί μας .
Για να βρεις κάτι πρέπει να συζητήσεις πρώτα και τέτοιο πράγμα δεν έχει γίνει ποτέ.
 
Σύντομα θα υπάρχουν περισσότερα νέα ελπίζουμε προς το καλύτερο.