Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ"

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 413


Λάρισα,    16  Νοεμβρίου      2015


Προς : 1.  ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
            2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ


Θέμα : « ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ».

Συνάδελφοι στις 10-11-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης μας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη Ιωάννη.
Ταυτόχρονα την ιδία ημέρα ο Γενικός θέλησε να δει και άλλες Συνδικαλιστικές Ενώσεις που έχουν στην δύναμη τους Πενταετείς Πυροσβέστες . Αυτές ήταν η ΠΟΠΥΣΥΠ το Σωματείο εξ ιδιωτών, το Σωματείο Μεγάρων και το Αν. Μακ. Θράκης. 
Ο κ. Γενικός κατάφερε να συγκεντρώσει έξω από το Γραφείο του και ήθελε να φέρει μέσα σε αυτό όλες εκείνες τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν Πενταετείς Πυροσβέστες.
Η αρχική σκέψη  ήταν γίνει  η συνάντηση όλων των Ενώσεων μαζί ώστε να διατυπωθούν από όλους οι απόψεις τους. Το αρχικό θετικό κλίμα χάλασε για μια ακόμα φορά η  ΠΟΠΥΣΥΠ. με την άρνηση της .  
Η συνάντηση αυτή θα ανάγκαζε όλες τις Ενώσεις να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο και να ειπωθούν επιτέλους  αλήθειες για το τι πρεσβεύουν. Αν γίνονταν αυτή η  συνάντηση θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το μέλλον μας και θα έδινε οριστική λύση για την ομογενοποιήση των πενταετών πυροσβεστών αντί αυτού η ΠΟΠΥΣΥΠ αντέδρασε και δεν ήθελε να είναι στην συνάντηση αυτή. Δεν ήθελε μαζί της  ακόμη και τα εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ της  οι Πρόεδροι του σωματείου Μεγάρων και της  Αν. Μακ. Θράκης λες και είχε να πει κάτι ιδιαίτερο με τον κ. Γενικό που δεν έπρεπε να ακούσει κάνεις άλλος .Ίσως και με το παραπάνω επιβεβαιώνετε πως κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Η Ένωση μας καταδικάζει τέτοιες πρακτικές διάσπασης και διαχωρισμών που οδηγούν τον κλάδο στην απομόνωση και δείχνουν ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τους Συναδέλφους και ποιοι προσπαθούν να διχάσουν τον κλάδο.
Στο δια ταύτα λοιπόν ως προς την συνάντηση μας η Ένωση μας κατέθεσε τις θέσεις της,  οι οποίες και είναι γνώστες σε όλους σας και αναμένει νέα συνάντηση ώστε να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος επίλυσης των προβλημάτων μας μιας και μετά από όλα τα παραπάνω ο κ. Γενικός αρκεστηκε στο ακούσει τι πρεσβεύει η κάθε Ένωση.
Η Πρόταση της Ένωσης μας για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος είναι γνωστή την καταθέσαμε στον κ. Γενικό  και είναι εξής:  α) άμεση ένταξη στο μόνιμο προσωπικό  των Πενταετών Πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις  του ν. 3938/2011 άρθρο 15 παρ. 7 & 8 όπως τροποποιήθηκε με τον 4249/2014 άρθρο 98 παρ. 1. β) άμεσα κατάθεση στην Βουλή τροπολογίας που να αντικαταστεί τις οργανικές θέσεις σε  προσωποπαγής μέχρι συνταξιοδότησης για τους  υπόλοιπους 1.700 Πενταετείς Πυροσβέστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις  ένταξης στο μόνιμο προσωπικό και υπαγωγή τους στο  ειδικό μισθολόγιο των ένστολων του Πυροσβεστικού Σώματος και απελευθέρωση των 1.700 οργανικών θέσεων.
Τέλος καλούμε όλα εκείνα τα Σωματεία μικρά και μεγάλα που διατυμπανίζουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των Πενταετών και όχι για τις ατελείωτες άδειες συνδικαλιστικής φύσεως που προκύπτουν από την ιδιότητα τους, να στρωθούν και να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις διότι ο καιρός περνά και ο νόμος 3938/2011 διασφαλίζει τους μισούς Π.Π.Υ.  με την μονιμοποίηση και τους άλλους τους αφήνει στο περίμενε με μια ακόμη πενταετία  με τα προβλήματα να εξακολουθούν να υπάρχουν και το μέλλον των συναδέλφων να είναι αβέβαιο.
Η Ένωση μας ζητάει ξεκάθαρες λύσεις στο μοναδικό θέμα << Πενταετείς Πυροσβέστες>> οι Μόνιμοι Πυροσβέστες και οι Συμβασιούχοι δεν μπορούν να έχουν θέση στο θέμα αυτό . Όπως και εμείς προς αυτούς.

Ας προσέχουν λοιπόν τα μεικτά Σωματεία τι πράττουν για τους Πενταετείς .