Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ"



 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 270

Λάρισα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Προς : 1. ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
 
Κοιν.: 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
2 . Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα




Θέμα : « ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ».

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως .

Αποκλειστικό θέμα  συζήτησης  ήταν η  πρόταση μας (την οποία και σας έχουμε παρουσίαση σε παλαιότερη ενημέρωση μας)  και τα συμπεράσματα  αυτής μόνο ως θετικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε.
 Ο κ. Γενικός συζήτησε  μαζί μας όλα τα ενδεχόμενα  για την καλύτερη λύση προς την ομογενοποίηση του προσωπικού και μας ζήτησε λίγο χρόνο ώστε να δει και τις άλλες Ενώσεις. Μας είπε πως ήμασταν οι πρώτοι που δέχτηκε και θα επακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Σωματεία ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα των αιτημάτων.
Κοντά μας στην συνάντηση και συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε για μια ακόμα φορά ο τ. Γενικός Γραμματέας Κυβερνητικού Έργου κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για τον αγώνα που δίνει μαζί μας .
Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα από τον οποίο ζητήσαμε την επιτάχυνση της διαδικασίας παραλαβής των μέσων ατομικής προστασίας καθώς  επίσης του καταθέσαμε τις θέσεις μας για την ομογενοποίηση του προσωπικού του επισημάναμε τα αγκάθια που “ίδιοι άνθρωποι”  στρώνουν στον δρόμο μας κάθε φορά και του ζητήσαμε την βοήθεια του ώστε  ο χρόνιος Γολγοθάς που ανεβαίνουμε τόσα χρόνια να πάρει ένα τέλος .
Ο Υπουργός μας ζήτησε να τον ενημερώνουμε για την εξέλιξη  των θεμάτων μας ώστε να βοηθήσει προς την επίλυση αυτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις όπως και ενημερώσεις με το Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανό τον  Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλο τον Υφ. Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλο τον πρ. Υφ. Εξωτερικών κ. Τσιάρα τους βουλευτές κ. Σκόνδρα τον κ. Ρήγα τον κ. Ταμήλο και την κ. Χρυσοβελώνη.
Συνάδελφοι όπως διαπιστώνετε εμείς οι Πενταετείς Πυροσβέστες κάθε Χριστούγεννα και μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περνούμε έναν Γολγοθά, διότι πάντα τον χειμώνα οι “συνήθεις ύποπτοι” προσπαθούν για το καλό μας όπως λένε να μας εξαφανίσουν. Δεν μπορούν να το χωνέψουν πως  ανήκουμε στο πυροσβεστικό σώμα και ότι πρέπει να μας βλέπουν ως συναδέλφους.
Πραγματικοί συνάδελφοι γι αυτούς είμαστε μόνο όταν σβήνουμε τις φωτιές για να πάρουν αυτοί τα εύσημα και τα “γαλόνια”. Βέβαια υπάρχουν ανάμεσα τους και αρκετοί μάχιμοι οι όποιοι είναι κοντά μας καθ¨ όλη την διάρκεια του έτους, αυτοί είναι μόνο για δουλεία ενώ οι άλλοι στα γραφεία. Μυρίστηκαν εκλογές και χρησιμοποιώντας ως πρόβατα επί σφαγή άπειρους δικούς μας συναδέλφους, που νομίζουν πως είναι κάτι διαφορετικό, προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στον θεσμό του Πενταετή Πυροσβέστη.
Τρέξτε και ενημερώστε με την σειρά σας όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων ανεξαρτήτως χρώματος, διότι  σε περίπτωση που έρθει στην Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ τροπολογία που θα αγγίζει έστω και μια από τις ευεργετικές διατάξεις του νομού 3938/2011 άρθρο 15 όπως τροποποιήθηκε με τον 4249/2014 άρθρο 98 για εμάς, οι συνήθεις ύποπτοι θα πάθουν πανωλεθρία όμοια με την ψήφιση του 3938/2011 άρθρο 15 που είχε ψηφιστεί από 280 βουλευτές της Βουλής.
Συνάδελφοι σε αυτές τις πιθανές εκλογές που όπως φαίνεται θα πάμε, όλοι μαζί θα έχουμε  την ίδια κατεύθυνση όμοια με αυτή των “κοπαδιών”, των “πουλιών” και των “ψαριών”.
Είμαστε 4.000 Πενταετείς Πυροσβέστες που πρέπει να ζήσουμε τις οικογένειες μας τα παιδιά μας, μέσα από αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα που κάνουμε, που δεν αμειβόμαστε κατ΄ αντιστοιχία το ίδιο  με τους μόνιμους για την ίδια δουλεία που προσφέρουμε,  αυτήν την δουλεία  την κερδίσαμε μόνοι μας μέσα από τους αγώνες μας χωρίς “πεσκέσια” και “γλειψίματα”.   
           Όποια αντιπαράθεση υπάρχει στον κλάδο μας πρέπει να παραμεριστεί και να μην αφήσουμε κανέναν να την εκμεταλλευτεί. Θα πρέπει να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Το χρωστάμε στους δεκάδες νεκρούς συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον  και  έδωσαν τα πάντα για όλους εμάς.

Το χρωστάμε στις οικογένειες μας

Το χρωστάμε σε ένα μεγάλο μέρος των μονίμων συναδέλφων που μας στηρίζουν.

Ο Αγώνας είναι δικός μας και όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε!
"Ή ταν ή επί τας"
 
                                                               Για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        Καστανίδης   Γεώργιος                                                          Πυργιώτης  Απόστολος

           Τηλ.6948087676                                                                      Τηλ.6973774868