Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ “Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα”

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 249

Λάρισα, 1 Νοέμβριου 2014

Προς : 1. Πενταετείς Πυροσβέστες
Κοιν. : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
2. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα
3. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αξιότιμο κ. Παπαγεωργίου


 
                                                      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Θέμα : “Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα”
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στο πλαίσιο ενημέρωσης του Υπουργού αλλά και δική μας για  θέματα του κλάδου μας. Η Συζήτηση έγινε σε καλό κλήμα με θέματα το ανθυγιεινό επίδομα, το κόστος ομογενοποίησης, τα Μ.Α.Π. και ο γενικότερος εξοπλισμός του Σώματος. Ο Υπουργός ήταν ενημερωμένος για αρκετά θέματα, μας επισήμανε πως όσων αφορά το επίδομα δεν έχει έρθει προς υπογραφή δίκια του καμία σχετική Κ.Υ.Α., για την περίπτωση ομογενοποίησης μας ανέφερε πως είναι θετικός αλλά το κόστος το γνωρίζει το δικό μας Υπουργείο και προς το παρόν δεν έχει κάποια ενημέρωση. Όσον αφορά  για τα Μ.Α.Π. αν τίθεται θέμα χρημάτων αυτά θα βρεθούν, για το λόγο ότι αυτό είναι κάτι που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, αλλά όλα αυτά πρέπει το Υπουργείο μας να τα μελετήσει και να στείλει προς έγκριση σε ότι αφορά την χρηματική δαπάνη.


Συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα στρέφονται γύρο από το δικό μας Υπουργείο, που σύμφωνα με όσα μας έχουν πει σύντομα θα υπάρξει συνάντηση σ' αυτό, όλων των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να ξεκαθαρίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να δούμε φυσικά εάν υπάρχει η πρόθεση από το Υπουργείο μας προς επίλυσης τους.
Συνεχίζουμε με άμεσο σκοπό την ομογενοποίηση του προσωπικού του Σώματος με κύρια βάση της συζήτησης τον νόμο 3938/2011 άρθρο 15 όπως τροποποιήθηκε με το 4249/2014 άρθρο 98, και δεν δεχόμαστε τίποτα παρακάτω από αυτό, παρά μόνο βελτιώσεις προς το καλύτερο.
Ας ξυπνήσουν όσοι Συνάδελφοι βρίσκονται σε λήθαργο τα τελευταία δυο χρόνια ας σταματήσουν να παπαγαλίζουν πως σε δυο χρόνια ξεμπερδεύουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια για ομογενοποίηση των 4.000 Π.Π.Υ. γιατί η ένταξη στο μόνιμο προσωπικό περνά μέσα από την ανανέωση της πενταετίας και το αντίστροφο. 
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868