Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε. ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.»

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 235

Λάρισα 8 Σεπτεμβρίου 2014


ΠΡΟΣ:1.ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
           2. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 






Θέμα: «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε. ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ  Δ.Ε.Θ. »

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο ένστολων στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης .
Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες ένστολων ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είχε την συμμετοχή που θα έπρεπε τούτη την δύσκολη περίοδο.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7 μ.μ. όπου και ξεκίνησαν οι ομιλίες των προέδρων των Ενώσεων .


Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε η πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου είχε παλμό και ρυθμό αγωνιστικό.
Το σύνθημα μας είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός και η απαξίωση που βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας και να δοθούν επιτέλους άμεσες λύσεις στα προβλήματα μας.
Στο Υπουργείο έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό κ. Ορφανό όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων ώστε να του κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους.  


Στο περιθώριο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ξενοδοχείο Μακεδονία με το Υπουργό κ. Κικίλια Βασίλειο με το Δ.Σ. της Ένωσης μας .
Του θέσαμε το πρόβλημα της τριχοτόμησης του Σώματος και ζητήσαμε την άμεση ομογενοποίηση του  σε ωράρια εργασίας , καθηκοντολόγιο , άδειες μητρότητας και ανατροφής τέκνων , την άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων και την εξάλειψη του διαχωρισμού του προσωπικού του Σώματος .
Ο Υπουργός ήταν γνώστης των προβλημάτων και μας υποσχέθηκε ότι πριν  το πέρας της αντιπυρικής περιόδου και από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της Πυροσβεστικής καθώς και της φυσικής Ηγεσίας  ώστε να δοθούν αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του προσωπικού του Σώματος .
Μας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως έχουν γίνει όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και στους 4.000 Πενταετείς Πυροσβέστες .


Συνάδελφοι ο αγώνας για την τελική δικαίωση των Πενταετών Πυροσβεστών είναι συνεχείς και επίμονος  και η Ένωση μας έκτος από λόγια περιμένει άμεσα και τις πράξεις .
Εμείς συνάδελφοι δεν σταματούμε εδώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να δοθεί λύση και για τους 4000 πενταετής πυροσβέστες.
Κάποιοι δεν το θέλουν αυτό και μποϊκοτάρουν την προσπάθεια μας με οποιονδήποτε τρόπο, το μόνο που λέμε σ΄ αυτούς που τους ακολουθούν είναι  ξυπνήστε πριν είναι αργά. 

Τέλος θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.



Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868