Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στη ΜΕΘ του Ρίου ο σοβαρά τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τραυματισμό των δύο πυροσβεστών κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, ο ένας εξ΄ αυτών θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Αναμένεται μάλιστα ελικόπτερο super puma για τη διακομιδή του καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι εκτιμήθηκε ως σοβαρός.
Ο έτερος πυροσβέστης έχει τραυματισθεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο Kέντρο Υγείας Θέρμου και ενδέχεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου .Οι δύο πυροσβέστες υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου και φέρονται να τραυματίστηκαν από τις ρίψεις νερού των καναντέρ.
Παράλληλα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις με τους δύο πυροσβέστες και συμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνει η διακομιδή με ελικόπτερο.

Νεότερη ενημέρωση 21:00: Στη ΜΕΘ του Ρίου νοσηλεύεται πλέον διασωληνομένος ο 53χρονος σοβαρά τραυματίας πυροσβέστης που φέρει θλαστικά τραύματα ενώ  η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη κινητοποιήση των υγειονομικών αρχών και της διοικησης του Νοσκομείου του Ρίου για την ταχύτερη και πληρέστερη νοσηλεία του τραυματία. Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι κινητοποιήθηκαν πέραν των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικησης που βρίσκονται τώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Ο έτερος Πυροσβέστης, 49 χρονών, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και η κατάσταση της υγείας  του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Οι δύο πυροσβέστες, κατοικοι Καινουρίου και Αγρινίου αντίστοιχα, υπηρετούν στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου.