Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 162

Λάρισα,  28  Δεκεμβρίου    2013 



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ



Συνάδελφοι εκδόθηκε η διαταγή αρ.πρωτ. 69884/20-12-2013 σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνδικαλιστική παρακράτηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και μόνο από το Α.Π.Σ.
Σύμφωνα με αυτή σταματούν επιτέλους οι μη σύννομες παρακρατήσεις που γίνονταν τα τελευταία χρόνια σε βάρος όλων των Πενταετών ( πρώην εποχικών ) που δεν ξέραμε που και πως χρησιμοποιούσαν τα χρήματα που εμείς δίναμε για τα έξοδα των Σωματείων. Η Ένωση μας χρησιμοποίησε όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να πιέσει στο να εφαρμοστεί ο νόμος ορθά και να αποκλείσει από αυτήν την διαδικασία όλα εκείνα τα Σωματεία που παράνομα μέχρι σήμερα έβαζαν χέρι στις τσέπες μας .
Έτσι μέχρι σήμερα βρέθηκαν και κατέθεσαν στο νομικό τμήμα του Α.Π.Σ. όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται ένα Σωματείο ώστε να είναι νόμιμο εννέα (9) Σωματεία . Αυτό σημαίνει πως στον κλάδο μας δεν υπάρχουν ούτε είκοσι (20) ούτε σαράντα (40) Σωματεία που επικαλούνται κάποιοι που έχουν μάθει να λένε ψέματα και να κοροϊδεύουν οποίον συνάδελφο βρουν. Δυστυχώς για εμάς τους Πενταετείς παρόλο που έγινε μια μορφή αποκατάστασης και στην ώρα που έπρεπε χάσαμε από δικά μας λάθη την μονιμοποίηση ο πόλεμος είναι εκ των έσω και οι προσπάθειες αποκατάστασης μας, χτυπούνε πάνω σε δικούς μας τοίχους, που κάποιοι χτίζουν για να συνεχίσουν το φαγοπότι.

Τώρα όσων αφορά την διαταγή για την παρακράτηση η διαδικασία είναι απλή . 
1.     Οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να σας ενημερώσουν ενυπόγραφα για το τι συμπεριλαμβάνει η σχετική διαταγή

2.      Συμπληρώνετε μια υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 ( πρώην δήλωση του ν. 105 ) με τα στοιχεία σας .
3.      Στο κάτω μέρος της δήλωσης αναφέρετε το πρωτοβάθμιο Σωματείο στο οποίο είστε εγγεγραμμένοι ως Πενταετείς Πυροσβέστες και όχι με την παλιά σας ιδιότητα ( αυτή δεν υπάρχει ) , την ημερομηνία εγγραφής σας σε αυτό και το έτος που θέλετε να ξεκινήσει η παρακράτηση των εισφορών του Σωματείου σας . Η παρακράτηση μπορεί να γίνει μόνο από την 1-1-2013 και σε καμία περίπτωση για προγενέστερα χρόνια. Μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνετε ότι << δέχομαι να διακοπεί η συνδικαλιστική παρακράτηση μόνο εφόσον η Υπηρεσία παραλάβει νεότερη Υπεύθυνη δήλωση μου περί αυτού >>.
4.      Αφού οι υπεύθυνες δηλώσεις σας θεωρηθούν από την υπηρεσία σας θα αποσταλούν από αυτή στο Α.Π.Σ.
5.      Λόγω φόρτου εργασίας του Οικονομικού τμήματος του Α.Π.Σ. η παρακράτηση θα γίνετε δυο φορές τον χρόνο εκτός βέβαια της πρώτης η οποία θα είναι αναδρομική για το έτος 2013. Η Ένωση μας προς διευκόλυνση δικιά σας θα πραγματοποιεί την παρακράτηση στο τέλος του εξαμήνου και όχι στην αρχή. Η συνδρομή μας παραμένει στα 24 ευρώ για όλο το έτος 2013 σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν είναι η Υπηρεσία σας .
6.      Προσοχή Σωματεία που δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν μπορούν να αναγραφούν στην υπεύθυνη δήλωση.

Συνάδελφοι όπως βλέπετε όλα προσπαθούμε να τα βάλουμε στην σωστή σειρά ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος
Σας προτείνουμε να υπογράψετε όλοι τις δηλώσεις ώστε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και να μην υπάρχουν προβλήματα .
Η παραπάνω διαδικασία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που βοηθά στην επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ώστε να μπορούμε να προβάλουμε τις θέσεις μας, να διεκδικούμε τα δίκαια μας αιτήματα και να είμαστε όσο το δυνατό ποιο έτοιμοι, για την ψήφιση του νομοσχεδίου που μετά από αυτό πιστεύουμε πως θα έχουνε μπει τα πράγματα σε μια σειρά. Οι συνεδριάσεις θα είναι από μια έως και τρεις και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις μέσα στην επιτροπή της Βουλής ως εκπρόσωποι ώστε να αναδειχτούν οι θέσεις μας .
Σας ευχόμαστε για μια ακόμα φορά το 2014 να είναι το έτος ορόσημο για τον κλάδο μας .

Ακολουθεί υπόδειγμα αίτησης για αποφυγή λαθών. (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ)


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

ΥΓ.   Μα καλά ούτε την υπεύθυνη δήλωση δεν είστε άξιοι να βγάλετε… και την αντιγράφεται και αυτή… μέχρι εδώ όλα καλά… γιατί δεν γράφεται το ποσό που διεκδικείτε από τα μέλη σας;;;;;;;; Θα μου πεις τι να βάλω 100 ευρώ που ζητάνε κάποιοι στον νότο….. και 80 ευρώ που ζητάνε οι άλλοι από τον βορρά…… και τα 60 ευρώ του κέντρου που τα βάζεις…… όλα κάτω από το χαλί μια ζωή…