Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μια πραγματικά εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποίησε το πρωί η 7η ΕΜΑΚ στο Δημαρχείο Στυλίδας στο πλαίσιο της άσκησης ΤΡΟΙΑ 2013




Μια πραγματικά εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποίησε το πρωί η 7η ΕΜΑΚ στο Δημαρχείο Στυλίδας. Στο πλαίσιο της άσκησης ΤΡΟΙΑ 2013 οι άνδρες της 7ης ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατάσταση Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών Απειλών (Χ.Β.Ρ.Π.) στο κτίριο των υπηρεσιών του Δημαρχείου Στυλίδας.


Τρομοκρατική επίθεση με Χημική, Βιολογική, Ραδιολογική και Πυρηνική Απειλή (Χ.Β.Ρ.Π.) δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Στυλίδας. Αυτό προέβλεπε το σενάριο της άσκησης ’ΤΡΟΙΑ 2013", που πραγματοποίησε η 7η ΕΜΑΚ και η Π.Υ. Λαμίας. Την άσκηση παρακολουθούσε ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος αλλά και οι δύο πρώην αρχηγοί του Πυροσβεστικού σώματος Παναγιώτης Φούρλας και Αθανάσιος Κοντοκώστας.

<< Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση...>>, είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέας Μωράτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συμμετοχή και την άριστη συνεργασία στην πολύ δύσκολη αυτή επιχείρηση.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος τόνισε για άλλη μια φορά ότι το κλιμάκιο της Π.Υ. είναι απαραίτητο να μείνει στην Στυλίδα για πολλούς και σοβαρούς λόγους.

Πηγη: lamiastar.gr,lamiareport.gr