Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ν. Λαθύρης:"Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν καμένες εκτάσεις"

3.721 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος στη Φθιώτιδα από 291 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, ενώ αποδόθηκαν κατηγορίες σε 150 περιπτώσεις για αμελή συμπεριφορά και 2 άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο...

Σε 3 βασικά προβλήματα εστίασε ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας κ. Νίκος Λαθύρης κάνοντας τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου (Μάιος-Οκτώβριος 2011).
α) Στα ακαθάριστα οικόπεδα από ξερά χόρτα μέσα στην πόλη, β) στις φωτιές για τη δημιουργία βοσκοτόπων και γ) στον καταυλισμό των αθίγγανων στον Ξηριά.

Ο κ. Λαθύρης αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της Π.Υ. για τη φετινή περίοδο, είπε, ότι ήταν μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων και η επιτυχία αυτή οφείλεται στο τρίπτυχο πρόληψη-συνεργασία-συνεχή επαγρύπνηση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εθελοντικές ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση και την πρόληψη.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας τόνισε ότι πολλές από τις πυρκαγιές κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, δεν είναι τυχαίες και η πυροσβεστική υπηρεσία καλείται να επωμισθεί ένα τεράστιο βάρος, το οποίο τελικά έχει και μεγάλο κόστος για την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη. Ο κ. Λαθύρης προχώρησε και σε προτάσεις για να δοθούν λύσεις σε κάποια από τα βασικά προβλήματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους να προχωρούν σε ελεγχόμενες καύσεις για να μην έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: LAMIA REPORT