Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Σχετική ικανοποίηση και επάρκεια προσωπικού.

Καλυμμένες οι περισσότερες θέσεις πυροσβεστών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα τονίζουν μέλη της διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Δ. Θεσσαλίας.
ΜΟΤΟ: Με την προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος, παράγοντες της Ένωσης εκτιμούν πως με την προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος θα αποφευχθούν κάθε είδους προβλήματα.
Σχετική ικανοποίηση κυριαρχεί μεταξύ των μελών της διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Θεσσαλίας αναφορικά με την κάλυψη των θέσεων σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και κλιμάκια αυτών των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.
Με την προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόσληψη 4.000 υπαλλήλων που θα ενταχτούν στη Δύναμή του, παράγοντες της Ένωσης εκτιμούν ότι θα αποφευχθούν διαφόρου είδους προβλήματα που παρουσιαζόταν ή τυχόν προέκυπταν στο μέλλον.
Σχετικά με την προκήρυξη, αυτή αφορά τη πρόσληψη 4.000 υπαλλήλων 5ετούς υποχρέωσης. Από τις προσφερόμενες θέσεις ποσοστό 85% 3.400 θέσεις θα καλυφτεί από Έλληνες με την ιδιότητα των εποχικών πυροσβεστών και με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων ενώ το 15%, 600 θέσεις θα καλυφτεί Έλληνες πολίτες.
«Η Δυτική Θεσσαλία είναι σχετικά καλυμμένη σε θέμα προσωπικού. Θεωρώ ότι με τις θέσεις που προσφέρονται θα λυθούν κάποια προβλήματα που μας απασχολούν ως νομούς», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Περικλής Βαΐτσης.
Να σημειωθεί ότι στους δυο νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας το σύνολο των εποχικών δασοπυροσβεστών αγγίζει περίπου τα 100 άτομα.
Σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.
Όπως τονίζουν παράγοντες της Υπηρεσίας η οργανική δύναμη είναι πλήρως καλυμμένη στα Τρίκαλα. Ο αριθμός των πυροσβεστών στην παρούσα φάση επαρκεί.
Σημειωτέον ότι η προβλεπόμενη δύναμη στην «μητρική Υπηρεσία» ανέρχεται στα 38 άτομα ενώ στα 15 άτομα ανέρχεται το εποχικό προσωπικό.
Φυσικά, αν στην περίπτωση που ισχύσουν τα σενάρια περί συγχωνεύσεων των κλιμακίων τότε η δύναμη αναμένεται να αυξηθεί με την έλευση των υπαλλήλων στη «μητρική» Υπηρεσία αυτή των Τρικάλων.
Σε επίπεδο Καλαμπάκας η προβλεπόμενη δύναμη αγγίζει τα 32 άτομα ενώ οι εποχικοί υπάλληλοι στους 22.
Στην Πύλη η προβλεπόμενη δύναμη ανέρχεται στα 15 άτομα ενώ των εποχικών στα 14.
ΠΗΓΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ 11 Αυγούστου 2011, αρ. φύλλου 15868,

Σ.Δ: Δύο σειρές τα λένε όλα !!!
Χωρίς χολή, που τον τελευταίο καιρό περισσεύει από μερικούς, αναφέρουν ότι με την ένταξη στο Π.Σ των 3.400 συμβασιούχων πυροσβεστών και των 600 πολιτών πολλά από τα προβλήματα του Σώματος θα λυθούν. Σίγουρα θα προκύψουν κάποια άλλα αλλά αυτά θα τα δούμε στην συνέχεια.
Σωστά τα λένε λοιπόν οι συνάδελφοι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Θεσσαλίας. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://spyth.blogspot.com/