Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε ΑηΓιάννη, Καραβίδια και Μενδενίτσα

17:15---Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο δίπλα στην εθνική οδό στο 231χλμ., στην περιοχή του Αη Γιάννη και δίπλα στο camping "INTERSTATION".
Στην Π.Υ υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ενώ πριν λίγο σηκώθηκαν και τα 2 PZL, από το αεροδρόμιο της Λαμίας.
Αυτό που έχει σημασία για τις δυνάμεις πυρόσβεσης είναι να προλάβουν την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια και δίπλα είναι το camping που είναι γεμάτο κόσμο.
Επίσης αν υπάρξει πρόβλημα από τους καπνούς θα διακοπεί και η κυκλοφορία στην εθνική οδό.
 ------------------------------------------------

Στις 13:45---Πανικός επικράτησε στην περιοχή μέχρι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο...
Οι περίοικοι είδαν ξαφνικά πυκνό καπνό να φτάνει στα σπίτια τους και άρπαξαν τα λάστιχα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.45΄σε οικόπεδο με ξερά χόρτα και ελιές, μεταξύ των οδών Τυμφρηστού και Κάλβου, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και πρόλαβε τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.
Κάτοικος της οδού Τυμφρηστού είπε στο LamiaReport ότι είδε κάτι σαν κόκκινο στουπί ανάμεσα στις ελιές από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Επίσης στην αρχή της πυρκαγιάς ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις. Όπως μας είπαν οι περίοικοι στο χώρο αυτό υπάρχουν χειροβομβίδες ακόμη από τον πόλεμο και πρέπει άμεσα να ελεγχθεί γιατί παίζουν μικρά παιδιά. Πριν αρκετά χρόνια είχε σκάσει χειροβομβίδα στα χέρια παιδιών που έπαιζαν στο σημείο με τραγικά αποτελέσματα.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε ΑηΓιάννη, Καραβίδια και Μενδενίτσα

Όπως είπε και ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας Νίκος Λαθύρης, η πιο επικίνδυνη ήταν αυτή στον Αη Γιάννη Στυλίδας, αλλά ευτυχώς, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Π.Υ., των αεροσκαφών και του Δήμου Στυλίδας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε αρκετά στρέμματα δίπλα στη θάλασσα.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και εδώ έδωσε το παρόν στην πρώτη γραμμή, παίρνοντας μέρος στην κατάσβεση και βοηθώντας με κάθε τρόπο το έργο της κατάσβεσης.
Η δεύτερη πυρκαγιά στη Μενδενίτσα προκλήθηκε καταρχήν σε αυτοκίνητο κοντά στα Καραβίδια. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Τέλος η τρίτη ήταν στην ίδια περιοχή αλλά στον σκουπιδότοπο αυτή τη φορά που αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά από την Π.Υ. και τα αεροσκάφη, που έκαναν ρίψεις νερού από το ένα μέτωπο στο άλλο, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο έργο της κατάσβεσης.
ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT