Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στη ΜΕΘ του Ρίου ο σοβαρά τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τραυματισμό των δύο πυροσβεστών κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, ο ένας εξ΄ αυτών θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Αναμένεται μάλιστα ελικόπτερο super puma για τη διακομιδή του καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι εκτιμήθηκε ως σοβαρός.
Ο έτερος πυροσβέστης έχει τραυματισθεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο Kέντρο Υγείας Θέρμου και ενδέχεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου .Οι δύο πυροσβέστες υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου και φέρονται να τραυματίστηκαν από τις ρίψεις νερού των καναντέρ.
Παράλληλα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις με τους δύο πυροσβέστες και συμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνει η διακομιδή με ελικόπτερο.

Νεότερη ενημέρωση 21:00: Στη ΜΕΘ του Ρίου νοσηλεύεται πλέον διασωληνομένος ο 53χρονος σοβαρά τραυματίας πυροσβέστης που φέρει θλαστικά τραύματα ενώ  η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη κινητοποιήση των υγειονομικών αρχών και της διοικησης του Νοσκομείου του Ρίου για την ταχύτερη και πληρέστερη νοσηλεία του τραυματία. Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι κινητοποιήθηκαν πέραν των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικησης που βρίσκονται τώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Ο έτερος Πυροσβέστης, 49 χρονών, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και η κατάσταση της υγείας  του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Οι δύο πυροσβέστες, κατοικοι Καινουρίου και Αγρινίου αντίστοιχα, υπηρετούν στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΓΡΥΝΙΟΥ

Τραυματίστηκαν 2 συνάδελφοι πυροσβέστες στην πυρκαγιά στο Θέρμο

Δύο συνάδελφοι ένας Αρχιπυροσβέστης και ένας  πυροσβέστης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πυρκαγιά που καίει στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου.
Οι  δύο συνάδελφοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρίψης νερού από αεροσκάφος, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστός ο τρόπος που τραυματίστηκαν.
Ο ένας πυροσβέστης έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα , ενώ ο δεύτερος είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.
Και οι δύο άντρες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο φτάνει με το super pyma ο Αρχηγός του Σώματος .
Πρώτες πληροφορίες μιλούν για συγκέντρωση πολλων δυνάμεων στον τόπο του συμβάντος σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ στον Αρχηγό για τις«Παράνομες επιφυλακές των πενταετών πυροσβεστών»


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 232

Λάρισα 27 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣ : 1. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αξιότιμο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου
ΚΟΙΝ : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια Βασίλειο.
2. Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο



Θέμα: «Παράνομες επιφυλακές των πενταετών πυροσβεστών»

Αξιότιμε Αρχηγέ, παρατηρείτε από πολλούς Διοικητές και Περιφερειάρχες για «ψύλλου πήδημα» να καλούν επιφυλακή. Να τονίσουμε ότι στο άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92 αναφέρει η σχετική διαταγή ότι δεν θεσμοθετούν υπηρεσία επιφυλακής, αλλά την προβλέπουν ως έκτακτο μέτρο και καθορίζουν τον τρόπο που αυτή θα γίνει όταν κριθεί απαραίτητο από την ύπαρξη εκτάκτων αναγκών. Η επιφυλακή δεν υφίσταται ως διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ως έκτακτη υπηρεσιακή ενέργεια. Διατεταγμένη υπηρεσία, είναι αυτή που υποχρεούται ο υπάλληλος να προσφέρει στα πλαίσια εφαρμογής των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων βάση του κυλιόμενου ωραρίου του και για την οποία αμείβεται σε σταθερή βάση.  Επίσης παρατηρείτε στο βιβλίο υπηρεσιών να αναγράφεται και η επιφυλακή, αυτό είναι παράνομο γιατί εάν η πολιτεία είχε θεσπίσει υπηρεσία επιφυλακής θα έπρεπε να είχε καθιερώσει και αντίστοιχη αμοιβή διότι η αναγραφή του ονόματος στην υπηρεσία ως ομάδα επιφυλακής, αποτελεί δέσμευση του ελευθέρου χρόνου του υπαλλήλου, τον υποχρεώνει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας και του περιορίζει την δυνατότητα προσωπικών δραστηριοτήτων με ότι συνεπάγεται αυτό. 
Ακόμα και η πρόσφατη τροποποίηση στον ν.4249/2014 του ν.3938/2011 άρθρο 15 παρ. 9β δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους Π.Π.Υ. διότι αμειβόμαστε από το μισθολόγιο του ν.4024/2011 στο οποίο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για κανέναν κλάδο. Η τροποποίηση αυτή μπορεί να ισχύει για το μόνιμο προσωπικό το οποίο ανήκει σε ειδικό μισθολόγιο το οποίο και διαμορφώνετε σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και για τον λόγο αυτό οι μόνιμοι συνάδελφοι εισπράττουν στο μηνιάτικο τους πέντε (5) ειδικά επιδόματα τα οποία έχουν κοστολόγηση από 556.00 ευρώ μηνιαίως που εμείς ως Π.Π.Υ. δεν εισπράττουμε.
Επίσης με την αρ.πρωτ.27876 οικ.φ 105.6 ορίζονται οι 48 ώρες νύχτας στους πενταετείς πυροσβέστες πλην των πεζοπόρων τμημάτων που έχουν παραπάνω ώρες. Οι πλειοψηφία των παραπάνω συναδέλφων ήδη έχουν συμπληρώσει τις παραπάνω ώρες, πως θα καλεστούν σε επιφυλακή; 

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα και να δοθούν διευκρινίσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

“Δεν ξεχνώ”. Ημέρα και μήνας μνήμης για τους συναδέλφους μας που τον Αύγουστο του 2007 έπεσαν στον Βωμό του Καθήκοντος.


Εποχικός Πυροσβέστης Τσώκος Ιωάννης.
Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1984 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών στο Δ.Δ. Μίστρου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Γιαπλέ Δημήτριο.

Εποχικός Πυροσβέστης Γιαπλές Δημήτριος
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στο Δ.Δ. Θεολόγου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Τσώκο Ιωάννη.

Εποχικός Πυροσβέστης Τζούμας Ανδρέας
Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου1964, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Νιάρχο Αθανάσιο.

Εποχικός Πυροσβέστης Δρακόπουλος Ιωάννης
Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1978 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Νιάρχο Αθανάσιο και Τζούμα Ανδρέα.

Εποχικός Πυροσβέστης Νιάρχος Αθανάσιος
Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου1963 και ήταν έγγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Τζούμα Ανδρέα

Εποχικός Πυροσβέστης Δούνιας Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1964, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Αρεόπολης Λακωνίας, στις 24 Αυγούστου 2007.

Εποχικός Πυροσβέστης Μαρκάκης Στυλιανός
Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1970 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Τζανάκη Ηρακλή.

Εποχικός ΠυροσβέστηςΤζανάκης Ηρακλής
Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1967 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Μαρκάκη Στυλιανό.

Εποχικός Πυροσβέστης Κορομηλάς Νικήτας
Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1973, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Μαρκάκη Στυλιανό και Τζανάκη Ηρακλή.


Αθάνατοι!!!   

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ στον Αρχηγό για την "Νυχτερινή εργασία" των ΠΠΥ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 231

Λάρισα 21 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣ : 1. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αξιότιμο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου 

ΚΟΙΝ : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια Βασίλειο.
2. Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο


Θέμα:  << Νυχτερινή  εργασία >>

Αξιότιμε Αρχηγέ, διαπιστώνετε  πως για μια ακόμη φορά υπάρχει  καταστρατήγηση των ωραρίων των πενταετών πυροσβεστών.
Αυτό οφείλετε κυρίως στην απρόσκοπτη χρησιμοποίηση τους κυρίως ως πεζοπόρα, είτε στην πυροσβεστική υπηρεσία που ανήκουν, είτε στην περιφέρεια τους. Με την αρ.πρωτ.27876 οικ.φ 105.6 ορίζονται οι 48 ώρες νύχτας στους πενταετείς πυροσβέστες πλην των πεζοπόρων τμημάτων που έχουν παραπάνω ώρες. Οι πλειοψηφία των παραπάνω συναδέλφων ήδη έχουν συμπληρώσει τις παραπάνω ώρες και παρόλο αυτό τους ζητείτε από την Υπηρεσία να δουλέψουν και επιπλέον ώρες .
Παρακαλείστε να μας απαντήσετε πως θα αποζημιωθούν. Να τονίσουμε  οι νυχτερινές ώρες δεν μπορούν να αποζημιωθούν με ρεπό  όπως τάζουν μερικοί διοικητές και περιφερειάρχες στους συναδέλφους γιατί οι νύχτες είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό το αποσαφηνίζει άλλωστε με την Β΄ 1343/27-05-2014 απόφαση του Υπουργού δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

<< Θερμά συλλυπητήρια >>


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 229


Λάρισα     20   Αυγούστου      2014 


Θέμα << Θερμά συλλυπητήρια >>


Το Διοικητικό Συμβουλίου της Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Συνάδελφο και ταμεία του Παραρτήματος της Ένωσης μας στην Κεφαλλονια Λυκούδη Αθανάσιο για το θάνατο της λατρευτής μητέρας του και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

"ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 227

Λάρισα 14 Αυγούστου 2014


ΠΡΟΣ : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια Βασίλειο

2. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο


ΘΕΜΑ: << ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ >>


   Κύριε Υπουργέ σε επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τους συνεργάτες σας είχαμε την διαβεβαίωση ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα εγκριθεί η σχετική Κ.Υ.Α. για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας .
Η καταληκτική ημερομηνία για έγκριση του επιδόματος ήταν η 11η Αυγούστου απαραίτητη όμως προϋπόθεση ήταν και είναι για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη, να υπάρχουν στο προϋπολογισμό του τα 7.000.000,00 ευρώ που χρειάζονται για να το πάρουμε.
Σας ρωτάμε τα χρήματα αυτά τα έχετε για να το πάρουμε; Ή περιμένουμε την αυριανή “Αγιά φώτιση της Παναγίας μας” για να τα βρούμε.
Έχουμε ενημερώσει  έγκαιρα το υπουργείο σας από το 2012 ότι πρέπει να ενεργήσουν ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των πιο χαμηλόμισθων ένστολων στην Ελλάδα που είναι οι Πενταετείς Πυροσβέστες.
Σας ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω επίδομα και οι μάχιμοι και μας το απορρίπτατε συνεχώς. Χαρακτηριστική φράση του συνεργάτη σας δεν γίνετε και για τους 4.000 θα γίνει μόνο για του 2.300 οδηγούς. Τελευταία ώρα μας ειδοποίησαν από το Υπουργείο σας ότι τελικά θα μπουν στο επίδομα και οι Μάχιμοι.
Συμπεραίνουμε ότι έχετε τα χρήματα από το υπουργείο σας ή την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθούν σε όλους.
Κύριε Υπουργέ θα δοθεί τελικά το επίδομα ναι ή όχι, γιατί οι πληροφορίες μας λένε το αντίθετο. Σαν νέος Υπουργός θα πρέπει να είστε προσεκτικός με τους υπαλλήλου σας, θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι Πενταετείς Πυροσβέστες δεν είναι αναλώσιμοι! Δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή και είναι υπερήφανοι για αυτό, παρόλο που δεν εισπράττουν τόσο την ηθική όσο και την οικονομική επιβράβευση τους, τόσο από την  φυσική όσο και από την πολιτική ηγεσία.

Αναμένουμε άμεση απάντηση.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ το "Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και στους 4.000 Π.Π.Υ"


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 226

 
Λάρισα     8    Αυγούστου      2014  


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


 
Θέμα << Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και στους 4.000 Π.Π.Υ. >>

Συνάδελφοι  μετά από ενημέρωση μας η σχετική Κ.Υ.Α. για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα πάρει υπογραφή από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα παρασκευή 8/8/2014 . Η καθυστέρηση για την υπογραφή από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλετε στην παρέμβαση του Υπουργού μας τελευταία στιγμή ώστε στην σχετική Κ.Υ.Α. ως δικαιούχοι να συμπεριληφθούν και οι περίπου 1750 Μάχιμοι Πενταετείς Πυροσβέστες .
Έτσι τώρα ο προϋπολογισμός για το σχετικό επίδομα αυξάνετε κατά 1.5 εκ. ευρώ περίπου .
Η κατηγορία των Μαχίμων θα συμπεριελήφθη στην δεύτερη κατηγορία δικαιούχων.

Συνάδελφοι η προσπάθεια συνεχίζετε με την υπογραφή πρώτα του Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην συνέχεια του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 225

Λάρισα     6    Αυγούστου      2014  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για τα εξής θέματα :

1. Μετά από πολύ ψάξιμο ( γιατί είναι πολλοί αυτοί που το διεκδικούν ) το νομικό τμήμα του Υπουργείου μας έδωσε το πράσινο φως και έφυγε από το δικό μας Υπουργείο η σχετική Κ.ΥΑ. για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας .
Με την μορφή του υπέρ επείγον θα πάει και στα άλλα δυο συναρμόδια Υπουργεία τα οποία πρέπει και αυτά να υπογράψουν.

2. Στους λογαριασμούς μισθοδοσίας θα βρείτε κάποια ευρώ παραπάνω . Τα χρήματα είναι δικά μας χρήματα από τις εισφορές που πληρώνουμε στα ταμεία μας Ι.ΚΑ. & ΤΕΑΜ . Είχε προαγγελθεί η μείωση των εισφορών μας και από αυτόν τον μήνα ξεκινά η εφαρμογή του .

3. Εκδόθηκε το Π.Δ. 93/2014 περί κανονισμού μεταθέσεων το οποίο έχουμε την ενημέρωση πως δεν έχει ισχύ στους Πενταετείς Πυροσβέστες .

4. Στην μισθοδοσία του Ιουλίου που πληρωνόμαστε στις 10 Αυγούστου έχει γίνει από το Α.Π.Σ. συνδικαλιστική παρακράτηση για όσους δεν είχαν προλάβει τον Ιανουάριο. Αυτή ανέρχεται σε 24 ευρώ για το έτος 2014 και άλλα 24 για τους συναδέλφους που δεν είχαν πληρώσει το 2013.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που διαπιστώσουν κάποιο λάθος να μας ενημερώσουν.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε, σύντομα περισσότερα. 

 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

1. Συνάδελφοι λόγο της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στην μισθοδοσία του Αυγούστου όλοι μας θα βρούμε από 5 έως και 12 ευρώ αύξηση στον μισθό μας .
Σίγουρα ακόμα και το 1 ευρώ αύξηση την χρειαζόμαστε αλλά η συγκεκριμένη προέρχεται από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών και αυτό δεν είναι υπέρ του εργαζόμενου.

2. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα Π.Δ. το 93/ 29-7-2014 και όχι το 154 όπως γράφουν διάφορα συναδελφικά blog και το οποίο δεν έχει εφαρμογή για τους Πενταετείς Πυροσβέστες διότι δεν ανήκουν στην κατηγορία του Πυροσβεστικού Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος .

Οι συνάδελφοι να προσέχουν τι γράφουν και πριν το αναρτήσουν να το διαβάζουν κιόλας ώστε να μην γίνετε παραπληροφόρηση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://pyrosvestes.blogspot.gr/

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΤΤΙΚΗΣ"...

Σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. Μεγάρων, με τον καινούριο Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας Σ.Τ. Έτρεξε να τον συγχαρεί.....

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΜΗ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΊΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!

Υ.Γ. Γιατί, ρε παιδιά βγάζετε ανακοινώσεις απολογίας με κοινοποιήσεις προς Αρχηγεία και υπουργεία; Γιατί απολογήστε, για κάτι που δεν έχει να κάνει με εσάς και από εσάς; Μήπως τελικά το φιάσκο είναι από εσάς και με εσάς; Είναι δικό σας το blog; Τι έγινε, ο "δορυφόρος" έχασε την επαφή; Πάλι αυτογκόλ βάλατε!!!!!!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://firefightersgreece.blogspot.gr/

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καλό μήνα συνάδελφοι!!! Αν και για κάποιους είναι πρωταπριλιά…




Μονό ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσε να θεωρηθεί η παραίτηση του Γ. Γραμματέα πολιτικής προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη. Ο άνθρωπος είναι στο υπουργείο στην θέση του κανονικότατα!!!  Αν και κάποια κοράκια ήλπιζαν το αντίθετο… δεν τους έγινε τελικά το χατίρι.
 Όπως πάντα έγκυροι!!!

ΥΓ. Και μην ξεχάσω…τρέξτε να βρείτε τον  Σ.Τ.  για συνάντηση… ο χρόνος περνάει…