Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σχετικά με την πρόσληψη των συμβασιούχων συναδέλφων


Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα…περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή… την διαταγή πρόσληψης από το ΑΠΣ, πιθανότατα θα βγει μέχρι το μεσημέρι. Προσοχή Θα ειδοποιηθούν οι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες τους για την εξέλιξη της πρόσληψης. Περιμένουμε τηλέφωνο από την υπηρεσία μας  και  ας ελπίσουμε αύριο να πάνε όλα καλά!!!

Ο διαχειριστής 

Ενημέρωση από τον συναδελφικό blog Θεσσαλίας


1. Οι Συνάδελφοι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες να είναι σε αναμονή της πρόσληψης τους στις 29/5 υπόγραψε το λογιστήριο του κράτους και αναμένετε αύριο 31/5 να υπογράψει και το Σ.Τ.Ε .
Ενημερωθήκαμε από υπηρεσιακούς παράγοντες πως το Α.Π.Σ. θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε η πρόσληψη να πραγματοποιηθεί 1/6 .
Όσοι συνάδελφοι μπορούν ας πάνε να πάρουνε την γνωστή ιατρική βεβαίωση αν και πιστεύουμε πως θα δοθεί χρόνος για να προλάβουν όλοι ( ταξίδι στο εξωτερικό δουλειά κ.α. ).
Αναμένουμε φυσικά και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα αποτελέσματα της πορείας .
Εμείς να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν στην πορεία αν και το σύνθημα ( όλα κερδίζονται στον δρόμο )τα λέει όλα , μπράβο σε όλους .


2. Στις 29/5 υπογράφτηκαν επίσης και τα νυχτερινά εκτός έδρας και εργασία εξαιρέσιμων και αναμένουμε την υπογραφή από το Α.Π.Σ. ώστε να εργαστούν τουλάχιστο οι Πενταετείς Πυροσβέστες στα προαναφερόμενα από το μήνα Ιούνιο.

3. Αναμένουμε να δούμε εάν στο μισθό του Μαΐου που πληρώνετε στις 10 Ιουνίου μας καταβληθεί το εκλογικό επίδομα που να σημειωθεί δεν μπήκε στους Μόνιμους Συναδέλφους μας που πληρώθηκαν στις 27/5 θα μας καταβληθεί καθώς επίσης και του επιδόματος των Οδηγών βάση νόμου.

4. Τα ωράρια εργασίας είναι αυτά του μονίμου προσωπικού βάση διαταγής και όπου υπάρχουν παρακλήσεις ενημερώστε μας μέσου e mail .
Παρακλήσεις βάση διαταγής από το Α.Π.Σ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.


5. Έχει σταλθεί έγγραφο το οποίο ζήτα να εξεταστούν τα δικαιολογητικά 240 περίπου επιλαχόντων ώστε εάν είναι δυνατό να προσληφθούν μέσα στο καλοκαίρι μετά την αποφοίτηση των πολιτων από τις σχολές Πενταετών Πυροσβεστών.
Το νούμερο δεν είναι ακριβές γιατί θα υπάρξει και κλήρωση .


6. Αν και η έγκριση που θα δώσει το Σ.ΤΕ. θα είναι 1906 άτομα στην πραγματικότητα αυτά δεν θα ξεπεράσουν τα 1500 για λόγους παραίτησης είτε αποχώρησης είτε κατέθεσαν ψευδή δήλωση από ποινικά κ.α. στον διαγωνισμό.

7. Πολλοί συνάδελφοι μας ρωτούν μέσου e mail τι να κάνουν με την υπόθεση της δικηγορικής αμοιβής . Μάλιστα κάποιοι μας στέλνουν και τα έγγραφα που έχουν υπογράψει.
Συνάδελφοι να ρωτήσετε στην ΠΟΣΠΥΔ , στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο η στο δικηγόρο σας εμείς δικηγορικό γραφείο δεν είμαστε αλλά από ότι βλέπουμε δεν έχετε και όλοι τα ίδια ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ .


8. Αναμένετε αν όχι αύριο τις προσεχείς ημέρες ότι τα νυχτερινά θα είναι περίπου 90 ώρες καθώς και οι εξαιρέσιμες οι υπερωρίες γύρο στις 10 ώρες και περίπου 35 εκτός έδρας .Επίσης μην ξεχνάτε ότι ανήκετε πλέων στον ΚΕΥΠΣ ως Πενταετής Πυροσβέστες με ότι αυτό συνεπάγετε.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ .
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΑΠΟ http://firethessalia-dason.blogspot.com/

Ανακοίνωση Επείγον !!!


Παρακαλούνται όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι να πάρουν σήμερα την ιατρική βεβαίωση από τα κατά τόπους Νοσοκομεία  και αύριο να πάνε στις Υπηρεσίες τους για την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Καλή αντιπυρική συνάδελφοι!!!  

 Ο διαχειριστής

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απο 1 Ιουνιου στις Υπηρεσιες οι Συμβασιουχοι Πυροσβεστες.


Απο 1 Ιουνίου, όπως αναμενόταν, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα πάνε στις Υπηρεσίες τους παρα τα τελευταία "εμπόδια" που μπήκαν τις 2 προηγούμενες ημέρες.

Έγινε δεκτό το αίτημα του Αρχηγείου για 1906 άτομα ενώ οι μήνες εργασίας ανέρχονται στους 6 !!!Ο Αρχηγος σε συνεννόηση και με τον Υπαρχηγό θα ενημερώσουν τις υπηρεσίες ώστε να γίνουν δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που θα μπορούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να βγάζουν από αύριο ακόμα και αν δεν έχει βγει η δ/γη πρόσληψης.


ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!!


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://spyth.blogspot.com/

Σχόλιο του διαχειριστή:

Καλή αντιπυρική συνάδελφοι!!! Κάποιοι ας προσέξουν και  μην τολμήσουν να πετάξουν καμία παραμυθά…  ξέρουν αυτοί…  γιατί " Θα φρίξει το σκυλί..." ο νοών νοητό…

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άσκηση «Διά Πυρός 2012» στην Π.Υ. Λαμίας



Φωτιά σε δασική έκταση και σε ποιμνιοστάσιο βόρεια της Λαμίας , προέβλεπε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποίησε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Περιπολικό όχημα εντοπίζει έντονο καπνό στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Οχήματα από την Υπηρεσία Λαμίας ενημερώνονται για το συμβάν και μέσα σε ελάχιστο χρόνο φτάνουν στο σημείο, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις αφού η φωτιά που ξεκίνησε από το ποιμνιοστάσιο εξαπλώνεται σε δασική βλάστηση.
Ο Διοικητής της Λαμίας που βρίσκεται καθοδόν δίνει εντολή να μεταβούν οχήματα από την ΒΙΠΕ, το Αργυροχώρι, το Δομοκό, την Στυλίδα και τον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά και από την Μακρακώμη.
10 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς ο διοικητής φτάνει στον τόπο του συμβάντος και ζητά την συνδρομή των δύο ομάδων πεζοπόρου της 7ης ΕΜΑΚ.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την άφιξη πεζοπόρων τμημάτων των ενόπλων Δυνάμεων αλλά και υδροφόρων οχημάτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Περισσότεροι από 30 άνδρες και 11 οχήματα συμμετείχαν στην συγκεκριμένη άσκηση ετοιμότητας που είχε ως σκοπό και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων.
Την άσκηση συντόνιζε ο Διοικητής Στερεάς Παναγιώτης Σκόνδρας ενώ το έργο των πυροσβεστών παρακολουθούσαν τόσο ο Δήμαρχος Λαμίας αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος.

ΠΗΓΗ: LAMIASTAR.GR

Σχόλιο του διαχειριστή  

Δυστυχώς στην Άσκηση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια  δεν συμμετείχαν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας οι οποίοι μέχρι και  αυτήν την ώρα είναι ακόμη στο περίμενε… Κύριες  ευθύνες για την καθυστέρηση φέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι   φορείς Υπουργεία , Αρχηγείο, Ομοσπονδία που μας διαβεβαίωναν για 8μηνο,7μηνο, 6μηνο και τώρα παρακαλάνε για 5μηνο!!! Όλος ο αντιπυρικός  σχεδιασμός  της χώρας είναι στον αέρα…  κάποιοι θυμήθηκαν να στείλουν έγγραφα στα μέσα Μαΐου για την πρόσληψη τους… στην υπηρεσιακή κυβέρνηση  που μόνη ευθύνη έχει βάση του συντάγματος  απλά  να οδηγήσει την χώρα σε εκλογέςκαι το αποκορύφωμα είναι…  το  σημερινό δημοσίευμα στο www.in.gr  «Μέχρι τον Ιούλιο οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.900 εποχικών πυροσβεστών»  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο Στερεάς καλεί όσα από τα  μέλη  επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ,  που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 30 Μαου και ώρα 11.00 στα Προπύλαια ,να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι αύριο στις 12:00 στο προεδρείο .

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ στο blog της Θεσσαλίας για την δικηγορική αμοιβή των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Σ.ΠΥ..Δ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Το κάτωθι mail είναι αντίγραφο που έστειλα στον κ. Νικολουτσόπουλο Χρήστο Δικηγόρου Αθηνών και ενημέρωσα επίσης και τον κ. Περπατάρη Δημήτριο.
Παρακαλώ να μου απαντήσετε γιατί πήρατε θετική θέση σαν Ομοσπονδία, ενώ η σύναψη του ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ είναι ατομική του καθένα από εμάς.

Παρακάτω είναι το mail.

Α) Όπως σας ενημέρωσα και τηλεφωνικώς στις 24/05/2012, επιθυμώ να μου αποστείλετε έγγραφο-υπ. Δήλωση ότι τα χρήματα που διεκδικείτε (250ευρω+φ.π.α.) για την αμοιβή σας από το ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ με του υπογράφοντες Δικηγόρους Αθηνών Χρήστο Διον. Νικολουτσόπουλο και Δημήτριο Σ. Περπατάρη, δεν θα διεκδικηθούν ξανά από το δεύτερο (κ. Περπατάρη) λόγο αποχώρησής του.

Β) Άρθρο15 ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3938 31 Μαρτίου 2011
Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης
1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστάται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις. Συνιστώνται4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται με προεδρικό διάταγμα που, προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.
2. Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Έλληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια),

Βάσει του πιο πάνω Φ.Ε.Κ. η εργασιακή μου τακτοποίηση δεν είναι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όπως εσείς επικαλείστε με το ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ, αλλά δημοσίου δικαίου ορισμένου Χρόνου.
Παρακαλώ να μου απαντήσετε εγγράφως άμεσα.

Υ.Γ.Το παρόν θα κοινοποιηθεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ
ΠΥΡ/ΣΤΗΣ ΠΕΝ/ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Υ.Γ. ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το συναδελφικό blog ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

4,7 τρις ευρώ έχει μαζέψει η Γερμανία στα ταμεία της την ώρα που η νότια Ευρώπη καταρρέει


Οι Ευρωπαίοι δίνουν μάχη επιβίωσης αλλά η Γερμανία είναι πλουσιότερη από ποτέ! Οι Times σε δημοσίευμά τους επικαλούνται επίσημα στοιχεία της Bundesbank ,σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει € 4.7 τρισεκατομμύρια (!!!) σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, συνταξιοδοτικά προγράμματα και μετοχές. Ο αριθμός αυτός, δεν περιλαμβάνει τα € 149 000 000 000 που κερδήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, μέσα στη θύελλα της κρίσης.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Γερμανία είναι η μόνη που κερδίζει από την “τραγωδία” της νότιας Ευρώπης. Τα επίσημα στοιχεία που θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποκαλύψουν ένα ακόμη ρεκόρ για τη Γερμανία.Έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας την ίδια ώρα που Ισπανία και Ελλάδα έχουν ήδη τέσσερις φορές υψηλότερο ποσοστό από τη Γερμανία!
Κι όλα αυτά όπως επισημαίνουν οι Times δεν οφείλονται βέβαια στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων της Γερμανίας,αλλά και στην…εισαγωγή φθηνού χρήματος.

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η ΕΕ υπάρχει…για τη Γερμανία είναι ότι το Μάρτιο η Γερμανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση κατασκευαστικής δραστηριότητας ,με 31%! Οι Γερμανοί έχουν τόσο χρήμα να ξοδέψουν και στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγορά σπιτιών.
Στο νότο ο κόσμος χάνει τα σπίτια του ,αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τη Γερμανία,που φαίνεται ότι πλουτίζει διαρκώς από τη δυστυχία των νότιων Ευρωπαίων.   

ΠΗΓΗ: ONALERT

Τρένο εμβόλισε Ι.Χ. - Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι



Το ηλικιωμένο ζευγάρι ξεκίνησε από το Σχηματάρι για να πάει στο Δήλεσι.

Ο θάνατος παραμόνευε στις 08:00 το πρωί, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στη σιδηροδρομική διάβαση έξω από το Δήλεσι Βοιωτίας.
 Ο 83χρονος οδηγός δεν είδε τις κατεβασμένες μπάρες, ούτε άκουσε το ηχητικό σήμα. Κάποιοι λένε ότι ίσως να τον τύφλωσε και ο ήλιος.
Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, εμβόλισε το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο επί τόπου, ο οδηγός και η επίσης 83χρονη σύζυγός του.
 Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε για πολλά μέτρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβίσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών για το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την 11-1-2012


Δευ, 01/16/2012 - 15:43 — webmaster
Συνάδελφοι Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία.
Στις 11/01 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ που αποφάσισε μεταξύ άλλων:
  • Η εφημερίδα θα αποστέλλεται στο μέλλον με άλλον τρόπο αποστολής, αριθμό φύλλων κ.λ.π.
  • Υλοποίηση της ονομασίας της Ομοσπονδίας απόφασης συνεδρίου το 2008 σε Π.Ο.ΠΥ.Δ.
  • Η συνδικαλιστική παρακράτηση της ΠΟΣΠΥΔ θα γίνει όπως και το 2011.
  • Βελτιώσεις του Ν.3938 σε μεταθέσεις, μισθολογικά, ηλικίες, καθήκοντα, ωράρια, ΜΑΠ, προϋπηρεσία σε 2009, 2010, 2011, απολυτήριο Δημοτικού προ 1980, στήριξη υλοποίησης του Ν3938/11 για απορρόφηση των επιλαχόντων σε βάθος 3ετίας, βελτιώσεις του Ν.121/2007, Π.Δ.124/2003 ώστε να υπάρχει νέα πενταετία για τους συναδέλφους που είναι εκτός ρύθμισης.
  • Σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφές για τα παλιά μέλη έως τις 31/03/2012 καθώς και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου για τα νέα μέλη της ΠΟΣΠΥΔ (κατηγορία 600 πολιτών). Οι ημερομηνίες αυτές είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Έγινε ενημέρωση από το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Χρ. Νικολουτσόπουλου:
  • 20% των συναδέλφων που έχουν κάνει αγωγές είναι εργαζόμενοι πριν το 2001.
  • Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν για τα σχετικά δικαστήρια θα πρέπει να έχουν αποστείλει δικαιολογητικά έως 20/01/2012.
  • Έχει αποσταλεί ενημέρωση στα fax των Σωματείων και περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο του γραφείου που είναι 210-8251555 και fax 210-8251179.
  • Στις 24/01 για την μονιμοποίηση έχουμε το πρώτο Πρωτοδικείο συναδέλφων από την Κοζάνη.
  • Με ομόφωνη απόφαση και των 13 μελών του Δ.Σ. ορίστηκε ότι «η συμβολή του γραφείου του κ. Χρ. Νικολουτσόπουλου και των συνεργατών του στην μονιμοποίηση ήταν σημαντική και η ΠΟΣΠΥΔ στηρίζει την πληρωμή του γραφείου. Η αμοιβή θα καταβληθεί από τους 800-1.000 συναδέλφους που εμπίπτουν στη ρύθμιση σε 10 δόσεις, οι κάτω των 40 ετών σε 500 € + ΦΠΑ και οι άνω σε 250 € + ΦΠΑ.
  • Η συνεργασία με το γραφείο παραμένει καθοριστική και συνεχίζεται και ξεκινάει νέους γύρους δικαστηρίων για την μονιμοποίηση καθότι έχουμε και 2.000 περίπου συναδέλφους εκτός ρύθμισης, καθώς θα επιδιώξουμε και νομοθετικές βελτιώσεις στον υπάρχον νόμο. Συνεπώς έχουμε αρκετό δρόμο σε συνδικαλιστικό, αγωνιστικό και δικαστικό επίπεδο.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ


ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δημοσίευση  ikaria Σήμερα στις 12:14





_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
Εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής.



Επιστροφή στην κορυφή

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επιπλέον βοήθημα από τον ΟΑΕΔ.


Συνάδελφοι,
το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ταμείο Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ μας καταβλήθηκε αρχές Μαΐου.
Σε ερώτηση που έκανα σήμερα στον ΟΑΕΔ στο αν δικαιούμαστε κάποιο ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΒΟΗΘΗΜΑ η απάντηση ήταν ΘΕΤΙΚΗ.

Συγκεκριμένα μου είπα ότι για όσους τελειώνει το Ταμείο Ανεργίας και συνεχίζουν να είναι άνεργοι τον επόμενο μήνα, δηλ αρχές Ιουνίου που θα πάμε πάλι στο ΟΑΕΔ για ανανέωση της κάρτας, ο Οργανισμός θα μας καταβάλλει ένα βοήθημα της τάξεως των 200 €.

Καλό είναι λοιπόν να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΕΔ της περιοχή σας για το θέμα αυτό.

Ας ευχηθούμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε αυτό το βοήθημα και ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο εδώ και 2 περίπου εβδομάδες έχει στείλει αίτημα το ΑΠΣ, θα δώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ok για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε από 1 Ιουνίου !!!

ΑΛΛΑ σε επικοινωνία που είχαμε πριν από 3 ημέρες με το Υπουργείο η απάντηση που εισπράξαμε ήταν "Καταβάλλονται προσπάθειες για να αρχίσετε από 1 Ιουνίου" αφήνοντας το υπονοούμενο ότι μπορεί αυτό και να μην γίνει !
Σε επικοινωνία πάλι, σήμερα με το ΣτΕ και στο αρμόδιο τμήμα για το ίδιο θέμα, η απάντηση που λάβαμε ήταν άκρως αφοπλιστική "Από Δευτέρα θα συζητηθεί το θέμα σας" !!!
Ένα μήνα τώρα φωνάζουμε ότι
δεν εμπείπτουμε στις διατάξεις για αποκλεισμό προσλήψεων στην προεκλογική περιοδο

και κανένας δεν μας ακούει !!!

Χρειάστηκε λοιπόν να πάμε σε δεύτερη προεκλογική περίοδο και να πλησιάζει καλοκαίρι για να αφυπνιστεί το Αρχηγείο και να κάνει αίτημα στο ΣτΕ !!!

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


*** Εξαιρετική  η δημοσίευση από το συναδελφικό Blog  για τους μέχρι τώρα ακόμη ανέργους συμβασιούχους συναδέλφους μας. Όλος ο αντιπυρικός  σχεδιασμός  της χώρας είναι στον αέρα…  κάποιοι θυμήθηκαν να στείλουν έγγραφα στα μέσα Μαΐου για την πρόσληψη τους … λησμονούν δυστυχώς κάτι σημαντικό, «ίσως και λόγο καιρού», αλλά  είναι σε όλους μας  γνωστό…  τις φωτιές της σβήνουν πάντα  οι επίγειες ανθρώπινες δυνάμεις!!!  

ΣΤΟ Α.Π.Σ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ 2011 (!!!) - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ


ΣΤΟ Α.Π.Σ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ 2011 (!!!) - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Δημοσίευση  ikaria Σήμερα στις 17:07

πηγή εγγράφου: Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ

Με βάση το παραπάνω έγγραφο, διαπιστώνουμε πως στο Α.Π.Σ έχουν ακόμη 2011 (!!!)

Από εκεί και πέρα, οφείλω να σχολιάσω το έγγραφο στην ουσία του, κάτι που δεν έκανε η Ομοσπονδία αλλά ούτε οι "αναμεταδότες":
Από το έγγραφο προκύπτει πως το αίτημα για την έγκριση της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών προς την επιτροπή υποβλήθηκε στις 9/5, δηλαδή εδώ και 15 ημέρες!!!
Στο αίτημα του Α.Π.Σ χαρακτηριστικά αναφέρεται:
"...είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη των χιλίων εννιακοσίων έξι (1.906) πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης λόγο των επειγουσών και σοβαρών αναγκών της υπηρεσίας μας κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο".

Σχόλια

1. Ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου.
Γιατί το Α.Π.Σ υπέβαλε αίτημα την 9η Μαΐου έχοντας μάλιστα το πρόβλημα της έγκρισης από ειδική Επιτροπή προσλήψεων, που αντικειμενικά θα λάβει απόφαση πολύ αργότερα;
Αυτό αποδεικνύει πως η πρόσληψη των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ήταν από πριν αποφασισμένο να μην γίνει την 2 Μαΐου και καταρρίπτει τα όσα διάφορα παπαγαλάκια διαβεβαίωναν για πρόσληψη την 2 Μάη, 15 Μάη και πάει λέγοντας.

2. Η αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών ισχύει από 12 Απρίλη (ημέρα προκήρυξης εκλογών) μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης (προς το παρών άγνωστη ημέρα).
Γιατί το Α.Π.Σ ενώ γνώριζε εγγράφως από τις 18 Απρίλη πως αναστέλλονται οι προσλήψεις λόγω εκλογών (εδώ) δεν υπέβαλε από τότε (18 Απρίλη) το αίτημα πρόσληψης συμβασιούχων αλλά καθυστέρησε 20 ολόκληρες ημέρες;
Αυτό αποδεικνύει πως η απόφαση για τη μη πρόσληψη συμβασιούχων το μήνα Μάη ήταν από πριν ειλημμένη.

3. Το Α.Π.Σ επικαλείται "επιβεβλημένη, επείγουσα και σοβαρή ανάγκη πρόσληψης".
Με βάση τα όσα ανέφερα παραπάνω στα 1 και 2, αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά θεωρεί "επιβεβλημένη, επείγουσα και σοβαρή ανάγκη" την πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών.
Και τελικά από τα πράγματα (έχουν περάσει 15 ολόκληρες ημέρες) αποδεικνύεται πως κανείς δεν έλαβε υπόψη του αυτές τις ανάγκες.
Καιρού θέλοντος και εθελοντών (με ή χωρίς εισαγωγικά) βοηθούντων...

Υ.Γ
"λόγο των επειγουσών και σοβαρών αναγκών"
Το σωστό είναι λόγω
λόγω: δοτική ενικού αριθμού του ουσιαστικού λόγος
Η χρήση του γίνεται σαν επιρρηματικός προσδιορισμός της αιτίας, το "γιατί".

Τα σέβη μου.


Χωρίς πυροπροστασία φέτος τα νησιά μας;

Χωρίς τα χρήματα που περίμεναν από το Υπουργείο Εσωτερικών  και με σωρεία προβλημάτων καλούνται οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου να οργανώσουν την αντιπυρική  θωράκιση των νησιών.  Η μέχρι στιγμής  αδυναμία του Υπουργείου να εκταμιεύσει το ποσό των 273 εκατ. €, που προοριζόταν για την Πολιτική Προστασία στους δήμους όλης τη χώρας σε συνδυασμό με το παρατεταμένο οικονομικό έμφραγμα των δήμων τους τελευταίους μήνες  καθιστά ανέφικτες ακόμα και στοιχειώδεις παρεμβάσεις όπως η συντήρηση δεξαμενών, πυροσβεστικών οχημάτων, κρουνών και το καθάρισμα από χόρτα επικινδύνων σημείων. Καμπανάκι για την κατάσταση κρούει και η ΚΕΔΑ αναφέροντας με ανακοίνωσή της συγκεκριμένα  πως,  για να λειτουργήσουν οι δήμοι θα πρέπει άμεσα να δοθούν 149 εκατ. ευρώ από την τακτική, μηνιαία χρηματοδότηση των δήμων, 141 εκατ. ευρώ από τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου-Απριλίου, 214 εκατ. ευρώ από τα παρακρατηθέντα (πόροι από την κρατική χρηματοδότηση) και 125 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τμήμα από τα αναδρομικά 300 εκατ. ευρώ για τα οποία έχει δεσμευθεί το υπουργείο Οικονομικών. 
Ο δήμαρχος Ικαρίας Χριστόδουλος Σταυρινάδης  δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : «Στην Ικαρία 120 χιλ.€  δόθηκαν πέρυσι για πυροπροστασία. Φέτος δεν βλέπω να τα παίρνουμε σύντομα και δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη. Δε μιλάμε για προληπτικές παρεμβάσεις. Η αγωνία μας  πλέον είναι πως θα ανταποκριθούμε αν π.χ. χαλάσει μια αντλία και χρειαστούμε 5.000 ή 10.000 €. Δυστυχώς με τη δεδομένη οικονομική και πολιτική κατάσταση δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα από το υπουργείο, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.»
Ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Γιάννης Βατός είπε: «Εμείς περιμένουμε 463.000 € και α καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες που θα έχουμε αν δεν έρθουν άμεσα αυτά τα χρήματα. Ευτυχώς ο μηχανισμός που στήσαμε πέρσι παραμένει και δεν είμαστε τελείως απροστάτευτοι και καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 100.000 από το περσινό κονδύλι που θα μας επιτρέψει να κινηθούμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα όμως είναι πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με φωτεινούς σηματοδότες στην πόλη της Μυτιλήνης και δεν μπορούμε να βρούμε 51.000€ για να κηρύξουμε διαγωνισμό.»
Το θέμα θα φέρει στη συνεδρίαση της ΠΕΔ ο πρόεδρος  Πολύδωρος Λαμπρινούδης ο οποίος δήλωσε: «και οι πόροι προς τους δήμους και οι προσλήψεις έχουν παγώσει με αποτέλεσμα να είμαστε με δεμένα τα χέρια. Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε λίγα χρήματα και δώσαμε σε εργολαβία τον καθαρισμό από χόρτα των δημοσίων χώρων. Θα φέρουμε το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ στις 29 του Μάη και θα αποφασιστεί εκεί τι θα κάνουμε.»

σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ


 
*** Να συμπληρώσω και εγώ με την σειρά μου ότι το πρόβλημα δεν  είναι μόνο αυτό… το βασικό πρόβλημα είναι  η μη πρόσληψη των 1906 συμβασιούχων συναδέλφων μέχρι στιγμής τινάζοντας τον αντιπυρικό σχεδιασμό της χώρας στον αέρα…  όπως είναι σε όλους μας γνωστό τις φωτιές της σβήνουν οι επίγειες ανθρώπινες δυνάμεις και όχι πάντα τα εναέρια μέσα…

Απάντηση του ΑΠΣ για την πρόσληψη των συμβασιούχων

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Στην εποχή της ηλεκτρονικής πλέον ενημέρωσης, η Ομοσπονδία μας προχώρησε στην δημιουργία ιστοσελίδας με ηλεκτρονική διεύθυνση www.poeyps.gr, με στόχο την άμεση και πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον εργασιακό μας χώρο.
Έτσι θα έχουν όλοι την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις θέσεις και τις παρεμβάσεις του Δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου για όλα τα εργασιακά μας ζητήματα, την εξέλιξη όλων των σημαντικών νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την καθημερινότητά μας όπως επίσης και τις κοινές δράσεις με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας για κοινά μας όπως μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά θέματα.

Ευελπιστούμε πως η δημιουργία της ιστοσελίδας, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενημέρωσης και επικοινωνίας, που θα συμβάλλει στην αντικειμενική διαμόρφωση άποψης για τα τεκταινόμενα στον εργασιακό μας χώρο.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθάνατος Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιαννούλης Δημήτριος

Σ.Δ: Την ιστοσελίδα της ΠΟΕΥΠΣ μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ.
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο εγχείρημα σας και ευελπιστούμε ΟΛΟΙ μας, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ και ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ, σε μια καλή και αγαστή συνεργασία.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συναγερμός!Τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα η αεράμυνα της χώρας.Ποιος ήταν ο λόγος

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ξαφνικά πριν από λίγο το σύστημα αεράμυνας όλης της χώρας! Με αιφνιδιαστική εντολή ο Α/ΓΕΕΘΑ ,ζήτησε ενεργοποίηση του συστήματος άμυνας.Πρόκειται για ανάλογη άσκηση ετοιμότητας ,όπως αυτή που είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες ,με την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΠΑ.

Η διαταγή κινητοποίησε όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους ρωσικούς S 300,οι οποίοι όπως έχει γράψει το Onalert είναι έτοιμοι να εκτελέσουν βολή.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από τις συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας είναι αν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για κάποια ορατή απειλή στο άμεσο μέλλον ή αποτελούν απλά έλεγχο της λειτουργίας οπλικών συστημάτων και των αντανακλαστικών του προσωπικού. Από το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ,διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο και ότι τα αποτελέσματα των αντιδράσεων του προσωπικού σε τέτοιου είδους ξαφνικές ενεργοποιήσεις των αμυντικών σχεδίων είναι άψογα. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.onalert.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιστολή από τους Νομικούς Συμβούλους της ΠΟΣΠΥΔ

Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.,
Πρόσφατα αποστείλαμε επιστολή προς χίλιους (1.000) περίπου πελάτες μας, που υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3938/2011, με την οποία ζητούσαμε την αμοιβή μας, όπως αυτή είχε προσδιοριστεί στις 11 Ιανουαρίου 2012 κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Αν και οι αντιδράσεις έως και σήμερα είναι, από το μεγαλύτερο μέρος των πελατών μας, θετικές (αρκετοί μάλιστα συνάδελφοί σας έχουν ήδη καταβάλλει το σύνολο της αμοιβής εφάπαξ) πληροφορούμαστε ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από ορισμένους για την καταβολή αυτή.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόλαβαν τα χειρότερα στο κέντρο της Λαμίας.(video)

Αναστάτωση δημιούργηθηκε σήμερα στο κέντρο της Λαμίας στην οδό Όθωνος και Χατζηκωστή γωνία από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα.

Αμέσως, οι ένοικοι και οι γείτονες βγήκαν στον δρόμο και χάριν της έγκυρης επέμβασης της πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε μόνο στον χώρο της κουζίνας.

ΠΗΓΗ: LAMIASTAR.GR

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εξι οι νεκροί απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ιταλία

Μία γυναίκα 100 χρόνων και μία 37χρονη πέθαναν από καρδιακή προσβολή
- Τουλάχιστον 50 οι τραυματίες
- Πανικός στους δρόμους της Μπολόνια και άλλων πόλεων από τον ισχυρότατο σεισμό
- Απίστευτες εικόνες απο τις ζημιές σε πολλά κτίρια
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη νύχτα στη βορειοανατολική Ιταλία. Οι νεκροί είναι 6 εκ των οποίων οι τρεις εργάζονταν σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα.
Οι περισσότερες καταστροφές σε κτίρια σημειώθηκαν στην Finale Emilia, στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.
Ο σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών, έγινε αισθητός σε όλη την βορειοανατολική Ιταλία. Στο Μιλάνο, στην Τοσκάνη, στο Βένετο, στην Τεργέστη και στην περιφέρεια Τρεντίνο 'Αλτο 'Αντιτζε, στα σύνορα με την Αυστρία. Η διάρκειά του ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα και το επίκεντρο του με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια στην περιοχή της Μόντενα.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS- CORRIERE DELLA SERA

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

19 Μαΐου " Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού"

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.
Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.
Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.
Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!
Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.
Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.
Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

*** ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ. ...  λαός χωρίς μνήμη είναι ένας λαός χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον... 

Συνάδελφοι προσοχή...




*** Συνάδελφοι το θέμα είναι σοβαρό χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και μεγάλη προσοχή. Δεν λύνονται τα προβλήματα με απειλές.   


Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών -ΠΟΣΠΥΔ - 18/5/2012


Προς διευκρίνιση των μελών μας σχετικά με ερωτήματα που έχει υποβάλει η ΠΟΣΠΥΔ προς το Α.Π.Σ. και έχουν απαντηθεί από το Α.Π.Σ. γραπτώς και προφορικώς από Αξιωματικούς του Α.Π.Σ:
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 34. Από υπαιτιότητα της Εισαγγελίας εκκρεμούν 25 υποθέσεις συναδέλφων που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν είχε προχωρήσει η Εισαγγελία σε διαγραφή μητρώου των συναδέλφων όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 36. Στο ερώτημα για τους 5ετείς πυροσβέστες που έχουν περάσει και στο διαγωνισμό των 725 μονίμων θα μπορούν να προσληφθούν εφόσον περάσουν στον διαγωνισμό των 725 αφού αυτό αποτελεί υπηρεσιακή μεταβολή όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 46. Σας επισυνάπτουμε έγγραφο του Γ.Λ.Κ. για πρόσληψη 1.386 συμβασιούχων πυροσβεστών για 6 μήνες. Υπάρχει έγγραφο από το Α.Π.Σ. που αποστάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες και διευκρινίζεται ότι ζητά πρόσληψη για 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες και πρόσληψη από 01/06/2012.
Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στις 16/05 του Αρχηγού του Α.Π.Σ. με τον πρώην Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη ώστε να υπογραφεί το σχετικό έγγραφο και να αποσταλεί στο Σ.Τ.Ε. Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, το μεσημέρι της 17/05, ο απερχόμενος Υπουργός υπέγραψε τελικά το έγγραφο με προγενέστερη ημερομηνία. Σήμερα μετέβη ο Αρχηγός ΠΣ στο Υπ.Πρ.Πο. για τις σχετικές ενέργειες.
Σχετικά με το έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ περί Μ.Α.Π. σας επισυνάπτουμε τις απαντήσεις υπ’ αριθ. 56880/08.05.2012 και 38568 οικ. Φ.109.14/04.01.2012 ΚΥΑ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 101 οι 5ετείς θα μπορούν να κατέχουν δελτίο εισόδου στο 251 ΓΝΑ καθώς και σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Θα εκδοθεί προσεχώς από το γραφείο προσωπικού του Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 102 περί αδειών ισχύουν ότι ορίζεται στον ΚΕΥΠΣ, άρθρο 98, πλην παραγράφων 4 & 8.
Άδειες λοχείας, εγκυμοσύνης, γονικές ισχύον προς το παρόν όπως ισχύουν και στους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Το Α.Π.Σ. επεξεργάζεται ήδη Π.Δ. σχετικό με τις άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Αναμένονται διευκρινίσεις από το Α.Π.Σ. σχετικά με τα επιδόματα των οδηγών ώστε να χορηγηθούν αναλόγως την κατηγορία διπλωμάτων που κατέχουν.
Σχετικά με τα υπ’ αρ. πρωτ. 119 & 143 χρειάζονται διευκρινίσεις σχετικά με τα ωράρια των 5ετών καθώς και τις μετακινήσεις των πυροφυλάκων. Αναμένεται συνάντηση με την ηγεσία.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 120 για την υγειονομική περίθαλψη των 5ετών ισχύει ότι και στο ΙΚΑ και για τους συμβασιούχους προς το παρόν και θα γίνουν ενέργειες να ενταχθούμε στα προβλεπόμενα που ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 123 υπαγόμαστε στο Ν. 4024/2011 και θα αναγνωριστούν έως 7 έτη προϋπηρεσίας.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 140 αναμένεται η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ώστε να αποσταλθεί στη νέα ηγεσία ΠΡΟ.ΠΟ. για να αποφανθεί για αποδοχή ή μη.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 142 το Α.Π.Σ. δηλώνει ότι σχετικά με τους ΠΠΥ στη Νάουσα και στα Βίλλια στην υπεύθυνη δήλωση εκφράστηκε η επιθυμία μετάβασης των συναδέλφων.
Στο 372.Φ.532/09.05.2012 έγγραφο του Α.Π.Σ. που επισυνάπτεται μπορούν κι οι 5ετείς με ραντεβού να προσέλθουν στο Υγειονομικό της Π.Υ. για υπερηχοραφήματα, TRIPLEX κ.λ.π.
Σχετικά με τους 150 επιλαχόντες θα προσληφθούν με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Υπουργού μετά τις εκλογές. Έχει αποσταλεί ΦΕΚ για περίπου 130 διαγραφέντες, αναμένεται η δημοσίευση.
Μετά από αίτημα των συναδέλφων την Τετάρτη 23/05 και ώρα 11.00 στο Εργ. Κέντρο Αθηνών καλούνται οι συνάδελφοι που έχουν αλλάξει την ικανότητα τους στο στρατό, προς ενημέρωση από την ΠΟΣΠΥΔ για θέματα που τους αφορούν. Μπορούν να ζητήσουν βραχεία άδεια από την Υπηρεσία.
Είναι πολύ πιθανό αναλόγως τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας το συλλαλητήριο να αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί εντέλει μέσα στο 3ο 10ήμερο. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για αυτό.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την εργασία των συμβασιούχων θα ενημερωθείτε άμεσα.

ΠΗΓΗ: http://www.pospid.gr/

"Εκτός πυρόσβεσης οι Τούρκοι"

“Έκοψε” με συνοπτικές διαδικασίες οποιαδήποτε πιθανότητα να αναλάβει τουρκική εταιρεία την πυρόσβεση.
Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.   Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,συμφώνησε ,ζήτησε από τον ΥΕΘΑ να του στείλει και σχετική επιστολή στην οποία θα αναφέρονται οι επιφυλάξεις του. Η επιστολή θα σταλεί εντός της ημέρας.
 Το ιστορικό
Στο διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχτηκε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές, από τις οποίες οι 3 έχουν "τουρκικό" χρώμα και άρωμα. Οι δύο ήταν θα λέγαμε αμιγώς τουρκικής εταιρικής προέλευσης και σύνθεσης, ενώ η τρίτη αφορά σ' ένα κονσόρτσιουμ από λευκορωσικές και ρουμανικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο "πρακτορεύονται" από τουρκική αντιπροσωπεία.
Η τελευταία δε, είναι πιθανότατα αυτή που έχει το προβάδισμα για ν' αναλάβει την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης, με ότι αυτό συνεπάγεται συν του γεγονότος ότι εάν επιλεγεί, για πρώτη φορά θα επιχειρήσουν βαρέος τύπου ελικόπτερα με ενσωματωμένους κάδους, κατασκευής του πρώην ανατολικού μπλοκ επί ελληνικού εδάφους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, με τη σύναψη της σχετικής συμφωνίας προκύπτει μεγάλη οφέλεια για το ελληνικό δημόσιο εάν και όταν συναφθεί η σύμβαση συνεργασίας, καθώς για το καθένα από τα 3 ελικόπτερα βαρέος τύπου με ενσωματωμένους κάδους θα καταβληθούν μισθώματα 260.000 ευρώ λιγότερα απ' ότι δαπανήθηκαν πέρσι, σε περίπου 540.000 ευρώ ανέρχεται η μείωση της δαπάνης για την εμίσθωση καθενός από τα 2 επίσης βαρέος τύπου ελικόπτερα αλλά με κάδο και περίπου 400.000 ευρώ στο σύνολο και για τα 7 (5+2 τύπου Α και Β αντίστοιχα) που επίσης νοικιάζονται, ενώ θα τεθούν στη δικαιοδοσία χρήσης του ελληνικού δημοσίου για ένα επιπλέον μήνα απ' ότι συνέβαινε με τις παλιές συμβάσεις.
Ωστόσο, όπως επίσης σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, η εταιρεία που θ' αναλάβει την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης δεν θα καταβάλει ούτε εγγυητική επιστολή, αλλά και δεν θα επιβαρυνθεί με τις σχετικά υψηλές φορολογικές κρατήσεις υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

ΠΗΓΗ: onalert.gr 


*** Επιτέλους και ένας Έλληνας Πατριώτης!!! 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τελετή παράδοσης και παραλαβής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος Υπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του απερχόμενου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του απερχόμενου Υφυπουργού Μανώλη Όθωνα.
Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου επεσήμανε:
«είμαι βέβαιος ότι το έργο μας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, όπως αυτός θα υπηρετηθεί το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως των φυσικών προσώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν την ανάλογη πολιτική. Έχουμε δομήσει ένα ισχυρό οικοδόμημα. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου:
Αναγνωρίζω σε αυτήν μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε περιβάλλον ασφάλειας. Με λίγα λόγια να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Με σκληρή δουλειά, συστηματική προσπάθεια και προσήλωση στο καθήκον είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε ».
Ο απερχόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, εστιάζοντας στο τελευταίο δίμηνο. Ειδικότερα: ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά 1.000 άτομα, δημιουργία του πρώτου Κέντρου Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών και στοχευμένες δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στο Κέντρο της Αθήνας.
Τέλος μίλησε για την ανάγκη ενότητας στον τόπο και κάλεσε όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ούτως ώστε οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Το έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ. Να είμαστε ενωμένοι, να οδηγηθούμε στις κάλπες με βάση το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, αλλά ενωμένοι και όχι διχασμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι ότι αυτός ο τόπος θα έχει το μέλλον που του πρέπει. Ότι τα παιδιά μας θα εξασφαλίσουν ένα μέλλον γιατί εργαζόμαστε εμείς τώρα».
Από την πλευρά του ο επίσης απερχόμενος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 20μηνης παραμονής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: « οι είκοσι μήνες για μένα ήταν ένας κύκλος πολύ σημαντικός στην προσωπική μου διαδρομή, θα έλεγα στην ίδια τη ζωή μου. Δεν πέρασα απλά από το υπουργείο αυτό, αλλά ταυτίστηκα με τις ανάγκες του, με την αποστολή του, με τις αγωνίες του με τις επιτυχίες του αυτό το διάστημα, αλλά και με όλες τις δύσκολες στιγμές του. Πάνω απ’ όλα όμως, ταυτίστηκα με τους ανθρώπους που βρέθηκα μαζί τους και που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας » ενώ πρόσθεσε «είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας ο οποίος, είναι μπροστά μας, θα είναι ένας αγώνας ο οποίος θα είναι άνισος. Γιατί είναι πάντα άνισος ο αγώνας όταν αναμετριέται η μετριοπάθεια, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό και έχοντας επίγνωση αυτής της δυσκολίας, αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη για την πατρίδα, χωρίς καθόλου να υποκύπτουμε στους πειρασμούς των μικροκομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων και φιλοδοξιών, θα τη δώσουμε νικηφόρα».
Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Δράμας, Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Δημήτριος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κων/νος Μπίκας. Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Μιχαήλ Λουκόπουλος, Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι Αξιωματούχοι της Πολιτείας, καθώς και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.


"Θα φρίξει το σκυλί..."



Δημοσίευση  ikaria Σήμερα στις 11:58
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις απαντήσεις του Α.Π.Σ σε ερωτήματα που είχε υποβάλει. (εδώ)
Σχολιάζει όμως στην αρχή:

"Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί ορθή επανάληψη αυτού που διάφορα blog αναπαρήγαγαν σε αρχική μορφή, χωρίς μάλιστα να παραθέσουν και τα σχετικά ερωτήματα της ΠΟΣΠΥΔ για δικούς τους λόγους..."

Σε ότι με αφορά (παρόλο που δεν γίνεται ευθεία αναφορά σε φόρουμ αλλά σε μπλογκ), οφείλω να απαντήσω:

1. Το ότι: "το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί ορθή επανάληψη αυτού που διάφορα blog αναπαρήγαγαν σε αρχική μορφή" δεν εμφανίζεται στο psnet.
Επομένως πως είναι δυνατό να εγκαλείται ο οποιοσδήποτε γι' αυτό το λόγο;
Σας παραθέτω σημερινή φωτογραφία της ιστοσελίδας του psnet που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα 17/5 ανάρτηση της ορθής επανάληψης του εγγράφου.

Θα αναρωτηθείτε, τι πρόβλημα προέκυψε και υπήρξε ορθή επανάληψη;
Στο αρχικό έγγραφο στην περίπτωση ιζ (για τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ) αναφερόταν πως:
"...αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία θα προωθηθεί στη συνέχεια στη νέα ηγεσία Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αποδοχή."
Στην ορθή επανάληψη προστέθηκε η φράση "ή μη", δηλαδή το κείμενο έγινε:
"...αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία θα προωθηθεί στη συνέχεια στη νέα ηγεσία Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αποδοχή η μή."

Προφανώς το αρχικό κείμενο δεν άρεσε σε κάποιους (έστω και για επικοινωνιακούς λόγους) που φρόντισαν και έκαναν την προσθήκη της ορθής επανάληψης.
Αυτό εξηγεί και το λόγο που δεν αναρτήθηκε η ορθή επανάληψη στο psnet, αλλά την έχει μόνο η Ομοσπονδία καθώς φαίνεται να την έχει παραλάβει "χέρι - χέρι".
Κι έτσι έχουμε το φαινόμενο, το μεν αρχικό έγγραφο να κοινοποιείται προς όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος ενώ η ορθή επανάληψη να μην κοινοποιείται!!!
Σημείωση
Για όλες τις υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιείται ένα έγγραφο, μέχρις ότου κοινοποιηθεί η "ορθή επανάληψη" (και μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πως δεν έχει κοινοποιηθεί), ισχύ έχει το αρχικό έγγραφο.
Όταν κι εφόσον κοινοποιηθεί η ορθή επανάληψη - και πάντα μέσω psnet -τότε τα ξαναλέμε. 

2. Το ότι: "αναπαρήγαγαν σε αρχική μορφή, χωρίς μάλιστα να παραθέσουν και τα σχετικά ερωτήματα της ΠΟΣΠΥΔ για δικούς τους λόγους...", απαντώ:
Δυστυχώς ούτε μέχρι και σήμερα η Ομοσπονδία δεν φρόντισε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα ερωτήματα που είχε υποβάλει προς το Α.Π.Σ.
Επομένως, πως είναι δυνατό να εγκαλείς κάποιον για κάτι που ευθύνεσαι εσύ ο ίδιος αποκλειστικά και μόνο;
Που να έβρισκα τα ερωτήματα;
Τις απαντήσεις βρήκα τις απαντήσεις έβαλα.

Υ.Γ 1
Και μια που έγινε "ορθή επανάληψη" ας φροντίσουν να κάνουν και άλλη μια που να διορθώνει του λάθος που επεσήμανα από χτες.
Στην περίπτωση:
ιβ) Με αριθ. πρωτ. 117, τα σχετικά με τη χορήγηση εκτός έδρας ζητήματα ρυθμίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις του ν. 2485/1999.

Νόμος 2485/1999 δεν υπάρχει!!!
Ο νόμος που διέπει τα σχετικά με τη χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωσης είναι ο 2685/1999, ΦΕΚ Α 35/1999 ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (εδώ)

Ας κάνουν την ορθή επανάληψη ουσίας και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια, που στο κάτω της γραφής δεν παίζουν κανένα ρόλο στο τι θα ισχύσει τελικά για το ζήτημα της Σωματικής Ικανότητας.

Υ.Γ 2
Τους ξέφυγε επίσης και ο τόνος στο η, στην φράση "αποδοχή η μή".
Το γράμμα η χωρίς τόνο σημαίνει άρθρο θηλυκού γένους ενώ με τόνο σημαίνει διαζευκτικό.

Υ.Γ 3
Αν και έκαναν την προσθήκη του "ή μη" στην ορθή επανάληψη δεν είδαν πως λείπει ολόκληρο γράμμα από μια λέξη;
Ποιο γράμμα, σε ποια λέξη;
Δύο μόλις γραμμές πάνω από την προσθήκη, είναι γραμμένο:
"ιζ) Με αριθ. πρωτ. 140, με θέμα την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τους υποψήφιους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης _ου έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ως ικανοί κατηγορίας Ι2, Ι3 και Ι4,..."
Λείπει το γράμμα π από τη λέξη που.

Υ.Γ 4
Ας φροντίσει και η Ομοσπονδία να διορθώσει το δικό της λάθος.
Εκείνο το τιθέντων (τεθέντων είναι το σωστό), "βγάζει μάτι".

Υ.Γ 5
Εντυπωσιακός ο "χαρτοπόλεμος" της Ομοσπονδίας: 22 έγγραφα προς το Α.Π.Σ!!!
Ριπές εγγράφων με διαδοχικούς αριθμούς πρωτοκόλλου:
100, 101, 102, 103, 104, 105.
117, 118, 119, 120, 121, 122, 123.
140, 141, 142, 143.

Έτσι για το τυπικό της υπόθεσης, προκύπτει πως δεν απαντήθηκαν τα με αρ. πρωτ. 118, 121, 131 και 140 έγγραφα της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ

Τα σέβη μου...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 17/5, ώρα 21:00
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως υπάρχει παραποίηση εγγράφου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://epoxikos.forumotion.com/t1061-topic

*** Ο τίτλος που έβαλα τα λέει όλα… χωρίς σχόλια… 

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ενημέρωση Μελών από το Blog Θεσσαλίας για θέματα Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών.

Σύμφωνα με ενημέρωση των Υπηρεσιών του Σώματος.

1. Ο διαγωνισμός των 725 Πυροσβεστών σταμάτησε λόγο των εκλογών.

2. Η πρόσληψη των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών έχει πάρει υπογραφές από το Γεν, Λογιστήριο του κράτους και λόγο εκλογών έχει ζητηθεί η έγκριση από το Σ.Τ.Ε σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.4 του Ν. 2190/1994

3. Για τις άδειες των Πενταετών Πυροσβεστών ισχύει ότι και για το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.

4. Για όσους κατά την ημέρα πρόσληψης ήταν κάτω από 40 ετών αλλά δεν έχουν Λύκειο αλλά φοιτούν σε λύκεια θα εξεταστή η περίπτωση τους και το θέμα αυτό είναι υπό εξέταση.
( ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ )

5. Όσων αφορά τις μεταθέσεις ισχύει ότι προβλέπετε από τον 3938/2011 άρθρο 15 παρ.10.

6. Για το μισθολόγιο θα προσμετρηθούν έως 7 έτη προϋπηρεσίας και θα μπουν στο μισθό μας και μάλιστα αναδρομικά. Επίσης θα μπει και το επίδομα των οδηγών.

7. Για την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. αυτή θα προωθηθεί στη νέα ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ. για αποδοχή.

ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙOΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Ανασημοσίευση απο το Συναδελφικό blog Π.Υ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκπαίδευση του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΟΔ από την 2η ΕΜΑΚ

Mε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 η εκπαίδευση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με την 2η ΕΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά συμμετείχαν 18 διασώστες του τμήματος αντιμετώπισης καταστροφών (ΤΑΚ) της Κεντρικής Διοίκησης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη και 2 εκπαιδευτές της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ μαζί με ένα διασωστικό όχημα της υπηρεσίας.

  Η εκπαιδευτική θεματολογία περιελάμβανε στο πρώτο θεωρητικό μέρος παρουσίαση από τους εκπαιδευτές της ΕΜΑΚ των υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον εντοπισμό θυμάτων σε ερείπια συνέπεια σεισμού. Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σε χώρο που μας παρείχε ειδικά για το σκοπό αυτό η εταιρία γερανών και μεταφορών «Ποδάρας» στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η πρακτική εξάσκηση έγινε σε πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος που εξομοίωσαν πραγματικές συνθήκες ερειπίων και εφαρμόστηκαν τακτικές έρευνας και εντοπισμού εγκλωβισμένων, διαδικασίες ανύψωσης και ασφάλισης  τμημάτων των ερειπίων καθώς επίσης και διαδικασίες ασφαλούς εργασίας για τα μέλη των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό θυμάτων.
Η εν λόγω εκπαίδευση δεν ήταν απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα προς την κατεύθυνση της αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του εντεταλμένου κρατικού μηχανισμού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που εφαρμόζει, όπως και η ΕΜΑΚ, τις διεθνείς προδιαγραφές,  που θέτει ο ΟΗΕ/INSARAG για περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.
Δείτε εδώ σχετικά βίντεο της εκπαίδευσης: βίντεο 1  βίντεο 2 βίντεο 3 βίντεο 4

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε στα μέλη – εθελοντές της ΕΟΔ, η προθυμία ανταλλαγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας και ο επαγγελματισμός των 2 Αρχιπυροσβεστών – εκπαιδευτών της ΕΜΑΚ καθ’όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από νυχτερινή βάρδια.
Για τους εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ ήταν μια ακόμα ευκαιρία πέραν των νέων γνώσεων να επικαιροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες που έχουν αποκτηθεί από διάφορες διεθνείς συνεργασίες και αποστολές που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση, ενώ κατά ομολογία των εκπαιδευτών της ΕΜΑΚ το επίπεδο γνώσεων και τεχνογνωσίας των εθελοντών της ΕΟΔ είναι εξαιρετικά υψηλό.
Από πλευράς ΕΟΔ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Διοικητές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Π.Σ. Υποστράτηγο κ. Ζάχο και της 2ης ΕΜΑΚ Αρχ/χο κ. Αμπαρά για τη θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι η ΕΟΔ θα είναι δίπλα τους όποτε οι περιστάσεις το επιβάλλουν.
 

Τέλος οι παλιές συμβάσεις. Μείωση αμοιβών κατά 10%-15%


Λήγει σήμερα σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου "Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012", η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. Διασώζονται, εφόσον υπάρχουν, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Εκτός από τα ειδικά επιδόματα καταργούνται και άλλες παροχές, όπως οι παροχές σε είδος, ειδικές άδειες και πρόσθετες αργίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στους όρους των κλαδικών συμβάσεων.

Οι μεταβολές αυτές συνεπάγονται μείωση των αμοιβών κατά 10% έως 15%. Μεγαλύτερη μείωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υπογραφή νέας σύμβασης κλαδικής επιχειρησιακής ή ατομικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Νews247.gr

Σ.Δ: Νάνι νάνι.......
Αντίο Σ.Σ.Ε, σε έφαγε και εσένα η Μέρκελ και οι υποτακτικοί της ... ΑΝΤΙΟ !!!!