Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Λυγαρια Λαμίας

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Λυγαριά Λαμίας δίπλα από το μοναστήρι της Αγίας Αννης υπάρχει πολύ μεγάλο μέτωπο σε λίγο τα νεότερα


20:10 ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!!!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

H Προκήρυξη.


Τέλος τα ψέματα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι …δεν κάνω σχόλια…θα επανέρθω σύντομα…

*** ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ... 

Μεγάλη φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Δομοκού κοντά στο Πετρωτό στις 12.15΄.
Ο δυνατός άνεμος βοήθησε την πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα και να δημιουργήσει 3 μεγάλα μέτωπα.
Στο σημείο επιχειρούν 20 άνδρες της Π.Υ. με 8 οχήματα, 2 πεζοπόρα με 14 άτομα και από αέρος 3 αεροσκάφη, 2 PZL και 1 Candair.


ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

*** 23.30 --- Η ΦΩΤΙΑ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ.  ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΙ  ΔΥΝΑΜΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!! ΝΕΟΤΕΡΑ…ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ… ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ…

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε ΑηΓιάννη, Καραβίδια και Μενδενίτσα

17:15---Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο δίπλα στην εθνική οδό στο 231χλμ., στην περιοχή του Αη Γιάννη και δίπλα στο camping "INTERSTATION".
Στην Π.Υ υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ενώ πριν λίγο σηκώθηκαν και τα 2 PZL, από το αεροδρόμιο της Λαμίας.
Αυτό που έχει σημασία για τις δυνάμεις πυρόσβεσης είναι να προλάβουν την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια και δίπλα είναι το camping που είναι γεμάτο κόσμο.
Επίσης αν υπάρξει πρόβλημα από τους καπνούς θα διακοπεί και η κυκλοφορία στην εθνική οδό.
 ------------------------------------------------

Στις 13:45---Πανικός επικράτησε στην περιοχή μέχρι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο...
Οι περίοικοι είδαν ξαφνικά πυκνό καπνό να φτάνει στα σπίτια τους και άρπαξαν τα λάστιχα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.45΄σε οικόπεδο με ξερά χόρτα και ελιές, μεταξύ των οδών Τυμφρηστού και Κάλβου, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και πρόλαβε τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.
Κάτοικος της οδού Τυμφρηστού είπε στο LamiaReport ότι είδε κάτι σαν κόκκινο στουπί ανάμεσα στις ελιές από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Επίσης στην αρχή της πυρκαγιάς ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις. Όπως μας είπαν οι περίοικοι στο χώρο αυτό υπάρχουν χειροβομβίδες ακόμη από τον πόλεμο και πρέπει άμεσα να ελεγχθεί γιατί παίζουν μικρά παιδιά. Πριν αρκετά χρόνια είχε σκάσει χειροβομβίδα στα χέρια παιδιών που έπαιζαν στο σημείο με τραγικά αποτελέσματα.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε ΑηΓιάννη, Καραβίδια και Μενδενίτσα

Όπως είπε και ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας Νίκος Λαθύρης, η πιο επικίνδυνη ήταν αυτή στον Αη Γιάννη Στυλίδας, αλλά ευτυχώς, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Π.Υ., των αεροσκαφών και του Δήμου Στυλίδας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε αρκετά στρέμματα δίπλα στη θάλασσα.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και εδώ έδωσε το παρόν στην πρώτη γραμμή, παίρνοντας μέρος στην κατάσβεση και βοηθώντας με κάθε τρόπο το έργο της κατάσβεσης.
Η δεύτερη πυρκαγιά στη Μενδενίτσα προκλήθηκε καταρχήν σε αυτοκίνητο κοντά στα Καραβίδια. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Τέλος η τρίτη ήταν στην ίδια περιοχή αλλά στον σκουπιδότοπο αυτή τη φορά που αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά από την Π.Υ. και τα αεροσκάφη, που έκαναν ρίψεις νερού από το ένα μέτωπο στο άλλο, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο έργο της κατάσβεσης.
ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Φωτιά χθες στην Γραμμένη – Τριλοφο

Μια ακόμη φωτιά που συμμετείχα και εγώ με το πλήρωμα μου στο γνωστό πλέον μέρος...
Η πυρκαγιά ήταν  σε δύσβατη περιοχή χωρίς δρόμους,  όμως με συντονισμένες προσπάθειες  και με την βοήθεια των εναέριων μέσων την θέσαμε υπό έλεγχο.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα πληρώματα, στις 2 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΑΚ, και στα 2 PZL και δυο Καναντερ που συμμετείχαν.  
     

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Κουμαρίτσι- Τιθορεα- Θουριο

Καλά ξεκίνησε η μέρα...σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:15, στην περιοχή των Δυο Βουνών, κοντά στο Κουμαρίτσι...
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση.
6 οχήματα με 15 άνδρες και τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας έσπευσαν στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε καλό δρόμο και μάλλον κατάφεραν να "πιάσουν" την πυρκαγιά πριν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Ωστόσο η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται...

*** 18:00---Συναγερμός σήμανε πριν από μια ώρα περίπου στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς για 2 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.
Η πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή της Τιθορέας πολύ κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή, με ό,τι μέσα διέθεταν ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.
Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο Θούριο, μεταξύ Χαιρώνειας και Λιβαδειάς. Επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 15 άνδρες με 6 οχήματα.

ΠΗΓΗ: LAMIA REPORT


Φωτιά στην Αγία Παρασκευή και Μεγάλη Βρύση Λαμίας


Η φωτιά ξεκίνησε στις 10,30 σε δασική έκταση απείλησε σπίτια της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης.
Έσπευσαν στην πυρκαγιά 15 οχήματα με 33 άντρες πλήρωμα αν και το μέτωπο ήταν μεγάλο  δεν απειλήθηκαν τελικά  σπίτια και στις 12,40 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Θέλω να πω ένα μπράβο στους συμβασιούχους συναδέλφους που έσπευσαν και βοήθησαν  στην πυρκαγιά εθελοντικά μιας και δεν είχαν υπηρεσία.


*** Νωρίτερα το απόγευμα είχαμε μεγάλη πυρκαγιά στην Στυρφακα αντιμετωπίσθηκε  και αυτή αποτελεσματικά και σε 2 ώρες τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Το ΦΕΚ ....... άργησε μια μέρα .... ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!


Για όσους βιάζονται να βγάλουν ανακοινώσεις εναντίον προέδρων και σωματείων.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!!!
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://www.spyth.blogspot.com/ 
  
**** Κάποιοι έσπευσαν να με κατηγορήσουν καταλογίζοντας μου διάφορα …. δυστυχώς  για αυτούς… χα…χα…χα… ευτυχώς για όλους τους συναδέλφους μου και για μένα για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκα!!!!!! Με  διαφορά μιας ημέρας…

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιά στην Ανατολή - Παλαιοβραχα - Εκκαρα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:00 σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ανατολή του Δήμου Σπερχειάδας.
Από το αεροδρόμιο της Λαμίας σηκώθηκαν αμέσως τα 2 αεροσκάφη (PZL), ενώ 3 οχήματα της Π.Υ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ , 1 όχημα του ΠΚ ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙΟΥ και ένα τμήμα πεζοπόρο επιχειρούν στο σημείο νεότερα για την εξέλιξη σε λίγο...



*** Φωτιά αυτήν την ώρα στην Παλαιοβραχα Σπερχειαδας και στην Εκκαρα Δομοκου σπεύδουν δυνάμεις και στα δυο μέτωπα. Γενική επιφυλακή για όλοι την Φθιώτιδα… και πάει λέγοντας.

Στην ανατολή επιχειρούν ακόμη σε λίγο θα τεθεί υπό έλεγχο…καλά παει η μέρα σήμερα…

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νεότερα για το ΦΕΚ και την Προκήρυξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή την εβδομάδα ή αρχές της ερχόμενης θα δημοσιευθεί τελικά το ΦΕΚ και η προκήρυξη, ενώ η συλλογή των δικαιολογητικών θα αρχίσει στις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου.
Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οθωνας θα καλέσει τους Προέδρους των Σωματείων στην Αθήνα για τους ανακοινώσει σχετικά.
Το "προεδρείο" σήμερα είχε συνάντηση πριν απο λίγη ώρα με τον Υφυπουργό και για μια ακόμη φορά εν αγνοία του υπόλοιπου Δ.Σ.

Πως να ξεχάσει κανείς το 2003 όταν κάποια ονόματα μείναν στα χαρτιά, όταν μια προκήρυξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ;;;;
Εγω θα ξαναπώ: ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!!

Οπότε βγάλτε την προκήρυξη όπως σχεδιάζετε και μπράβο σας υφυπουργέ, ΑΛΛΑ αρχίστε ΑΜΕΣΑ και την συλλογή των δικαιολογητικών.
Όλα τα άλλα τα ακούμε βερεσέ και η αντιπυρική καλά περνάει.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://spyth.blogspot.com 

*** Για την ώρα δεν σχολιάζω κάτι…κάποιοι μας τρομοκρατούν απλά πιστεύω πως αρκετοί συνάδελφοι κατάλαβαν τι παίζεται…εγώ συστήνω υπομονή και βλέπουμε… 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πρόσληψη 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης

 Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011
 
Υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σήμερα την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης . Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

***ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΔΙΚΟ ΜΟΥ...20/07/2011... ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ...

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση μελών από Αντιπρόεδρο Σωματείου Στερεάς


«Μιλά καλύτερα όποιος μιλά τελευταίος» έτσι κάνω και εγώ τώρα κύριες και κύριοι συνάδελφοι ο φάκελος μας είναι στον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και υπογράφτηκε τώρα!!!
Μια συμβολική πλέον ημέρα για μας περιμένουμε πλέον το τυπικό μέρος της προκήρυξης!!!
12.30-14/7/2011
Θα επανέλθω σύντομα…

**** ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΛΥΤΡΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΛΟΣ!!! ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! 
14.16 - 14/7/2011 

*** KAI O ΛΥΤΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ... ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Ο διαχειριστής

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Υπό έλεγχο η φωτιά στα νταμάρια στη Λαμία

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν στις 21.40΄ την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20.02΄ σε δασική έκταση στα νταμάρια, πάνω από το λατομείο του Καλτσά.

Η φωτιά πρόλαβε να κάψει 5 στρέμματα δασικής έκτασης (χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια), ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, 6 οχήματα με 18 άνδρες και ένα πεζοπόρο με 9 άνδρες.


ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πένθος στο Π.Σ σε Κύπρο και Ελλάδα.

Έξι συνάδελφοι, Κύπριοι Πυροσβέστες, περιλαμβάνονται στη τραγική λίστα των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στην μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε στη Ναυτική Βάση της Κύπρου "Ευάγγελος Φλωράκης":





1.     Αρχιλοχίας:  Ανδρέας Παπαδόπουλος
2.     Πυροσβέστης:  Βασίλης Κρόκος
3.     Πυροσβέστης:  Σπύρος Ταντής
4.     Πυροσβέστης:  Παναγιώτης Θεοφίλου
5.     Αρχιπυροσβέστης:  Γιώργος Γιακουμή
6.     Πυροσβέστης: Αδάμος Αδάμου


ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!!!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων όσων έχασαν την ζωή τους !!!!

Η διαταγή για τα εκτός έδρας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπέγραψε ο Υπουργός Δ.Δ. κ. Ρέπππας.

Υπέγραψε  τον φάκελο για τους Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ Ρέππας.
Αυτή την ώρα ο φάκελος οδεύει προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΝΙΑΣ.
Ο Υπουργός Οικονομίας κ. Βενιζέλος είναι στις Βρυξέλλες και επιστέφει στην Αθήνα αύριο βράδυ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :http://spyth.blogspot.com/ 

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Εύβοια...

Σε εξέλιξη στον Αγιόκαμπο στην Βόρεια Εύβοια, υπό έλεγχο στη Σπερχειάδα

Μάχη με τις φλόγες, από γη και αέρα δίνουν στον Αγιόκαμπο της Εύβοιας οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:25 σε αγροτοδασική έκταση και είναι σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα. Από το αεροδρόμιο της Λαμίας σηκώθηκαν τα 2 PZL, ενώ στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Στις 13:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στη Σπερχειάδα, κοντά στον σκουπιδότοπο, η οποία όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

*** Στο συμβάν στην Εύβοια βρίσκονται δυνάμεις της περιοχής καθώς και τα κομάντο του πεζοπόρου της 7ης ΕΜΑΚ.

---Εφιστώ την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας φοράμε όλοι μας τα Μέσα Ατομικής Προστασίας!!!---  

19:30 --- Τελευταία νέα από το μέτωπο… η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη το μέτωπο πάνω από 2 χιλιόμετρα…  καλούνται και άλλες δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή για την Εύβοια… επιχειρούν αυτήν την ώρα 11 αεροπλάνα  και δυο ελικόπτερα και πολλές επίγειες δύναμης που ώρα με την ώρα ενισχύονται. Ας ελπίσουμε να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο!  

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φωτιά στην Μακρακωμη


                                  (Αποκλειστικό βίντεο από το συμβάν)
 Φωτιά αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην Μακρακωμη καλούνται δυνάμεις από όλοι την  Φθιώτιδα.
13:00
Ατύχημα είχαμε με όχημα πεζοπόρου  της 7ης ΕΜΑΚ που πήγαινε στο συμβάν όταν μια γυναίκα παραβίασε το ΣΤΟΠ με αποτέλεσμα την σύγκρουση των δυο οχημάτων  και των  μικροτραυματισμών  εκατέρωθεν σε λίγο περισσότερα νέα.

                                 (Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ LAMIAREPORT)
14:00
Ο διαχειριστής

Ενημέρωση μελών Στερεάς


Υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρόβλιας τον φάκελο της προκήρυξης αναμένεται από βδομάδα η υπογραφή και από τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρεππα.  

Όσον αφόρα το γνωστό θέμα τον 15 ευρώ από Δεύτερα τα νεότερα…

Ο διαχειριστής

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση μελών Στερεάς

- Από σήμερα το απόγευμα  οι μισθοί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς μας στην Τράπεζα.

- Από λάθος της ΠΟΣΠΥΔ και του ΑΠΣ παρακρατούνται άδικα... βάση του 1264/82 άρθρο 6 παρ.1&2 15 ευρώ από τους συναδέλφους της Στερεάς Ελλάδας μιας  και το σωματείο μας έχει ήδη αποδώσει  την συνδρομή προς την ΠΟΣΠΥΔ. Με μέριμνα του σωματείου μας θα επιστραφούν άμεσα.

** Δεν σχολιάζω την  ανακοίνωση της ομοσπονδίας… θα επανέλθω σύντομα …

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας


Λίγα λεπτά πριν τις 8 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή.Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 4 αεροσκάφοι που έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ωστόσο προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν βραδιάσει και είναι αδύνατη η συνδρομή των αεροσκαφών στην κατάσβεσή της.

ΠΗΓΗ: NEWSIT

*** Καλή αρχή και στην Εύβοια...συνάδελφοι γερά και δυνατά με μεγάλη προσοχή!!!

Πάλευαν τη νύχτα με τις φλόγες στις Θερμοπύλες - Φωτιά ξανά στην περιοχή Τριλοφο Γραμμενης και στο Γερακλι Δομοκού

Δεν έφτανε στους πυροσβέστες που έτρεχαν όλη μέρα για να σβήσουν πυρκαγιές στα νταμάρια, στην Ανθήλη, στο Μαρτίνο και αλλού, χθες βράδυ πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση κοντά στο χωριό Θερμοπύλες και για αρκετές ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες.
Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού πρώτα έκαψε 10 στρέμματα γεωργικής και αγροτικής έκτασης.

Η άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4:00 το απόγευμα στα νταμάρια κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων, αποτέφρωσε 12 στρέμματα συνολικά, δασικής και γεωργικής έκτασης.

ΠΗΓΗ: LAMIA REPORT


*** Σήμερα στις 11:00 το πρωί είχαμε φωτιά ξανά στην περιοχή του Τριλοφο Γραμμενης και στις 12:30 στο Γερακλι Δομοκού η μια είναι υπό έλεγχο στην δεύτερη επιχειρούν επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέριες. Αυτά μέχρι στιγμής.
14.40

Ενημέρωση μελών Στερεάς


Μετά από επικοινωνία με το ΑΠΣ σήμερα το πρωί που είχα τα ένσημα για το μήνα Μάιο είναι 25 έτσι 6 μήνες που έχουν εγκριθεί για φέτος επί 25 ένσημα κάθε μήνα 150 ένσημα σύνολο. Συμπληρώνεται έτσι το όριο του μεσοπρόθεσμου που ορίζει 150 ένσημα για την ανεργία.

Εφιστώ την προσοχή για τα  εκτός έδρας τα χιλιόμετρα για μας είναι 40!!!

Με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΥΔ στις 5/07/2011 τα εκτός έδρας εγκρίθηκαν με ισχύ από 4 Ιουλίου 2011.

Με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΥΔ στις 5/07/2011 η πληρωμή θα γίνει κανονικά την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Όσοι έχουν κάνει εκτός έδρας πριν τις 4 Ιουλίου να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά  με το Σωματείο.


Ο διαχειριστής

Ενημέρωση για τις Επαφές ΣΗΜΕΡΑ, με τους Αρμόδιους Υπουργούς


Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Συνάδελφοι,
μετά από προγραμματισμένα ραντεβού που είχαν κλειστεί προ ημερών και επαληθεύθηκαν την Δευτέρα 4/7, τα τρία μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ Καστανίδης Γιώργος, Παπαναστασίου Γιάννης και Πυργιώτης Απόστολος μετέβηκαμε στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 5/7/2011.
Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ από την προηγούμενη ημέρα ώστε να παραβρεθεί στα ραντεβού αλλά τελικά δεν παρευρέθηκε, για δικούς του λόγους.

Έγιναν οι εξής συναντήσεις:
1. Στο Υπουργείο Οικονομικών στις 9:00 π.μ, όπου γινόταν σύσκεψη Υπουργών για το μεσοπρόθεσμο. Εκεί συνομιλήσαμε με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρέππα ο οποίος μας είπε μεταξύ των άλλων «Μην ανησυχείτε το δικό σας θέμα θα προχωρήσει και το έχει αναλάβει ο Υφυπουργός κ Ρόβλιας. Ο φάκελος είναι προς επεξεργασία στο Υπουργείο»
2. Αμέσως μετά συνομιλήσαμε με τον Υφυπουργό κ. Ρόβλια τονίζοντας του την αγωνία όλων των συναδέλφων για την καθυστέρηση της προκήρυξη. Μας απάντησε τονίζοντας το μάλιστα τρις φορές «Το δικό σας θέμα θα προχωρήσει, άλλωστε το γνωρίζω πολύ καλά».
3. Στην συνέχεια συνομιλήσαμε με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας κ. Σαχινίδη ο οποίος μας διαβεβαίωσε λέγοντας μας ότι «από εμένα υπογράφηκε και προχώρησε». Αργότερα είχαμε συνάντηση και τον Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών καθώς και με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης ο οποίοι μας ενημέρωσαν εκτενέστερα για τα θέματα που μας αφορούν.
Μεταξύ των άλλων μας είπαν ότι ο φάκελος βρίσκετε ακόμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού ώστε να προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών.
4. Τέλος μετά την σύσκεψη των Υπουργών μας δέχθηκε στο γραφείο του ο Υπουργός Οικονομίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος Ευάγγελος.
Του είπαμε ότι ο φάκελος είναι στον Υπουργό κ. Ρέππα και θέλει μόνο την υπογραφή του καθώς και έπειτα και την δική του ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη.
Μας απάντησε ότι το θέμα μας το προχωράει ο κ. Ρέππας και «εγώ θα το υπογράψω όταν έρθει σε εμένα. Θα επικοινωνήσω προσωπικά με το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης για τον φάκελό σας».

Συνάδελφοι,
ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να δούμε όλους μαζί τους υπουργούς που είναι επιφορτισμένοι αυτό το διάστημα με το θέμα μας και να τους ενημερώσουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Συναδελφικά,
τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ.

1. Καστανίδης Γιώργος (Πρόεδρος Σωματείου Θεσσαλονίκης)
2. Παπαναστασίου Γιάννης (Πρόεδρος Σωματείου Αν. Μακεδονίας & Θράκης)
3. Πυργιώτης Απόστολος (Πρόεδρος Σωματείου Θεσσαλίας)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο Θεσσαλονίκης

Λαγκαδάς, 4 Ιουλίου 2011
Αριθ. Πρωτ: 44

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση Μελών»

Συνάδελφοι,

Μετά από σχετικό αίτημά μας (αρ. πρωτ. 37/12-6-2011) προς τους βουλευτές του νομού μας για ραντεβού συναντήσαμε σήμερα 4/7 τους βουλευτές Αράπογλου Χρύσα και κ.Βούγια Σπύρο καθώς και την προηγούμενη εβδομάδα τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μαγκριώτη Γιάννη.
Τους ενημερώσαμε για την καθυστέρηση της προκήρυξης καθώς και για την ανακοίνωση πρόσληψης 750 πυροσβεστών διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις τόσο από τον Υφυπουργό Προ. Πο. όσο και από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας ότι η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 4.000 Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης είχε προτεραιότητα, αντ’ αυτού είδαμε έγκριση για 750 πυροσβέστες μόνο.
Ο κ. Βούγιας μας είπε ότι επικοινώνησε με το ΥΠ.ΕΣ και τον ενημέρωσαν ότι ο Υπουργός θα λείπει αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό.
Και οι δύο Βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα επικοινωνήσουν τόσο με το ΥΠ.ΕΣ. όσο και με το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ ώστε να υπάρξει τις αμέσως επόμενες 2 ημέρες ραντεβού τόσο με τον Υφ. Εσωτερικών Ρόβλια όσο και με τον Υφ. Προ. Πο. κ. Οθωνα.
Επίσης αύριο Τρίτη το σωματείο μας, μέσω του προέδρου μας Καστανίδη Γιώργου, έκλεισε ραντεβού στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου χωρίς να αποκλείετε το γεγονός να δούμε, όπως μας είπαν, και τον ίδιο τον Υπουργό.

Τέλος σε ότι αφορά την μισθοδοσία μας, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ταμεία του σωματείου μας Πετρίδη Πέτρο με το Γραφείο Εποχικών στο ΑΠΣ για την μισθοδοσία, μας ενημέρωσαν ότι οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και η καταβολή των μισθών θα μας γίνει στις 8 Ιουλίου.

Συνάδελφοι, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γιώργος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μεγάλη πυρκαγιά στο Δομοκό...

-Ο δυνατός αέρας την σπρώχνει προς το χωριό Βαρδαλή
-4 αεροσκάφη και ισχυρές επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13.10΄ σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο χωριό Βαρδαλή Δομοκού. Οι δυνατοί άνεμοι δυνάμωσαν από την πρώτη στιγμή την πυρκαγιά, που προσπάθησαν κάτοικοι και πυροσβέστες να την περιορίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που τώρα πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έχουν ριχτεί και από αέρος 4 αεροσκάφη, τα 2 PZL (Πετζετέλ) που σηκώθηκαν από τη Λαμία και 2 canadair που κλήθηκαν για βοήθεια.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον περιφερειακό Διοικητή Στερεάς κ. Σκόνδρα, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

**18:30 Η ΦΩΤΙΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΦΟΥ ΕΚΑΨΕ 150 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Προκήρυξη για 3.400 θέσεις στην Πυροσβεστική

Την προκήρυξη για την πλήρωση 3.400 θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα...
προανήγγειλε από τα Χανιά ο αρχηγός του Στέλιος Στεφανίδης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η πολυαναμενόμενη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 3.400 πυροσβεστών...



πενταετούς υποχρέωσης.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Προκήρυξη για 3.400 θέσεις στην Πυροσβεστική

*** Η Εξελίξεις είναι καταιγιστικές περιμένουμε να γίνουν πράξεις τα λόγια του Αρχηγού η ψυχολογία μας είναι στο ναδίρ από όλες τις απόψεις, οικονομικό προκήρυξη κα. απλά τα όρια μας σύντομα θα εξαντληθούν και δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσουν… 

Η έγκριση για τους 800 πυροσβέστες..... Η δική μας τύχη απλά....ΑΓΝΟΕΙΤΕ....

Από τα μέσα Μαίου, αναμενόταν η εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας για την υλοποίηση του τελευταίου σχετικoύ νόμου γιa την πρόσληψη στο Π.Σ. 4000 Πυροσβεστών, πενταετούς θητείας.
Ρύθμιση που παρά τις όποιες ενστάσεις, ''κούτσα κούτσα'', θα έφερνε προσωπικό στο Π.Σ. αλλά το κυριώτερο, θα έλυνε με το ίδιο τρόπο βέβαια ''κούτσα κούτσα'', το εργασιακό "δαιδαλώδες" χιλιάδων συναδέλφων μας συμβασιούχων.
Ήταν νομίζω συνειδητή επιλογή των σωματείων των μονίμων συναδέλφων να μην επεισέλθουν σε ουσιαστική κριτική στο σχέδιο που υφάνθη, λόγω του λεπτού θέματος της εργασικής αποκατάστασης που έστω και αποσπασματικά, διαφαινόταν.
Ειδικότερα η ΕΑΠΣ, πέρα από κάποιες παρεμβάσεις γιά έτερα ζητήματα του Π.Σ. που θίγονταν στο νομοσχέδιο, αλλά και για κάποια ειδικότερα νομοτεχνικά θέματα δεν μπήκε στην ουσία του θέματος για τους παραπάνω λόγους.
Όχι βέβαια ότι δεν διέβλεψε την ουσιαστικότερη προσπάθεια της Πολιτείας, να δημιουργήσει δεύτερη ταχύτητα εργαζομένων στο Π.Σ. με λιγότερες αποδοχές, λιγότερα δικαιώματα και μάλιστα με προοπτική το σύστημα των πενταετών να εδραιωθεί και να επεκταθεί.
Επίσης ήταν ξεκάθαρο ότι με το σύστημα ξεκίναγε η ξεθεμελίωση των Επικουρικών μας Ταμείων, μιας και οι χιλιάδες πενταετείς, που θα καλύπτουν οργανικές θέσεις, δεν θα είναι μέτοχοί τους, στερώντας έτσι την επιβίωσή τους στο επόμενο διάστημα.
Με τον ίδιο τρόπο δεν πέρασε απαρατήρητο ότι με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, αποκλείονται περί τους 2000 συμβασιούχους και βέβαια ότι εν αναμονή της περίφημης προκήρυξης περικόπηκε η θητεία των φετινών συμβασιούχων από 8 σε 6 μήνες.
Η συναδελφική μας αλληλεγγύη, θα πρέπει να το τονίσω, μας έκανε νε συγκρατήσουμε την κριτική μας και να αφήσουμε τα δικά τους σωματεία να διαπραγματευτούν το ζήτημα, μιας και οι ίδιοι δεν ζήτησαν τη συμπαραστασή μας ή την άποψή μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να παραμείνουμε απλοί παρατηρητές του δράματος.
Σε αυτή την άγρια εποχή της λιτότητας, του περικόπηκαν δύο μήνες δουλειά, χωρίς "κιχ" και 5.500 συνάδελφοι συμβασιούχοι δουλεύουν εδώ και δύο μήνες χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ.
Τέλος ενώ από μέσα Μαίου αναμένεται η προκύρηξη της πρόσληψης των Πυροσβεστών 5ετους θητείας, εχθές κυκλοφόρησε έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 750 θέσεων στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 στην Πυροσβεστική Ακαδημία, των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Και βέβαια ευσπρόδεκτη η πρόσληψη των μονίμων, μιας και παρόμοιος είναι ο αριθμός των προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων, αλλά είναι επαχθέστατο να παίζει η πολιτεία με των αγωνία τόσων χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων που αγωνιούν μέρα- μέρα για το αύριο τους στο Π.Σ.
Δυστυχώς η Πολιτεία έχει από χρόνια συνηθίσει στα μεσοπρόθεσμα..
Αναδημοσίευση απο το stamoylis.blogspot

Σ.Δ: Εγώ δεν χρειάζετε να πώ τίποτα, ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ο συνάδελφος !!!
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ.....

Η ομοσπονδία μας θα πει κάτι ;;;;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://spyth.blogspot.com/ 


*** Με κάλυψαν σε όλα και οι δυο συνάδελφοι...

Οδηγός Απογραφης με φωτογραφίες απο το FireNews.gr

Μπορείτε να μπείτε στην συναδελφική σελίδα FireNews και ακολουθώντας τις οδηγίες να υπογραφείτε (β΄φάση).
Ο συνάδελφος έκανε πολύ καλή δουλειά και δείχνει βήμα βήμα την διαδικασία.
Κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα μπορείτε να δείτε ΑΜΕΣΩΣ τις οδηγίες.

***  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ FIRENEWS.GR - ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ WWW.SPYTH.BLOGSPOT.COM ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ.
http://spyth.blogspot.com/


4.000 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας με... υπογραφή Πάγκαλου-Βενιζέλου

Εκεί που φαινόταν ότι θα γινόταν προσλήψεις με το σταγονόμετρο στα σώματα ασφαλείας, ξέσπασε ξαφνική θεομηνία με περισσότερες από 4.000 θέσεις!

Νωρίτερα έγινε γνωστή από το αρχηγείο της αστυνομίας η πρόσληψη, μέσω των πανελλαδικών, για 1.300 δόκιμους αστυφύλακες και 100 δόκιμους αξιωματικούς, χωρίς να αναγγελθεί ότι στο ... "υπόστρωμα" υπάρχουν άλλες 100 θέσεις για πρόσληψη αξιωματικών με ειδικά καθήκοντα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκδόθηκε χθες απόφαση του νέου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που υπογράφεται από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, με θέμα: "έγκριση για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης θέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", με την οποία αποφασίστηκε κι εγκρίθηκε ότι:
Α. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100
Β. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.200 θέσεων ειδικών φρουρών με πενταετή θητεία στην αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Γ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 750 θέσεων στη σχολή πυροσβεστών και 50 στην πυροσβεστική ακαδημία, των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Δ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 587 θέσεων στο λιμενικό σώμα ως εξής:
- δόκιμοι σημαιοφόροι 60
- ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί 40
- ανθυποπλοίαρχοι οικονομικών 5
- ανθυποπλοίαρχος ιατρός 1
- δόκιμοι αξιωματικοί 181
- δόκιμοι λιμενοφύλακες 300
των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.

ΠΗΓΗ: NEWSIT 


*** Ήταν σε όλους γνωστές αυτές οι θέσεις γιατί εκκρεμούσαν…αλλά εκκρεμεί και μια ακόμη… η δική μας…περιμένουμε σύντομα εξελίξεις…